Spice.lt

Maskarponės sūrio tortas "Bobų vasara"

Maskarponės sūrio tortas "Bobų vasara"

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: 12
Ingredientai:
Gaminimo instrukcija:
  1. Sausainius sumalkite su riešutais, supilkite sutirštintą pieną (100 g.) ir garuose tirpintą sviestą. Gautą masę sumaišykite.
    Torto kepimo formą ištepkite sviestu. Sausainių mase padenkite formos dugną, kraštus. Įkaitintoje orkaitėje kepkite apie 10 minučių. Kepinį atvėsinkite, bet neimkite iš formos.

  2. Želatinos reikės trims skirtingiems torto sluoksniams. Paruoškite ją pagal instrukciją mažame kiekyje vandens.

  3. Maskarponę sutrinkite su grietinėle, supilkite jogurtinę grietinę, miltelinį, vanilinį cukrų (2 šaukštus) ir maišykite. Vėliau įpilkite kelis šaukštus citrinos sulčių ir vėl maišykite. Supilkite truputį didesnę pusę paruoštos želatinos ir gerai sumaišykite.
    Į kepimo formą ant sausainių supilkite (geriau nelygiai!) pusę baltos masės ir dėkite bent pusvalandžiui į šaldytuvą.

  4. Į uogų tyrę supilkite pusė likusios želatinos, sumaišykite ir pusę gautos želės zigzagais pilkite ant balto torto sluoksnio. Palaikykite šaldytuve, kol apstings.
    Supilkite baltą sluoksnį, truputį palaikykite šaldytuve, vėl pamarginkite uogų tyre. Padėti į šaldytuvą.

  5. Kol tortas stingsta, galite ruošti geltoną sluoksnį. Likusią želatiną, kad nesustingtų, patogu laikyti šiltame vandenyje. Sutarkuokite moliūgo gabaliuką, nuluptus vaisius, įpilkite stiklinę vandens ir pavirkite apie 10 minučių. Kiek pravėsus, įdėkite 80 g. sutirštinto pieno su gerai išmaišyta ciberžole ir šaukštu vanilinio cukraus. Į atvėsusią masę įpilkite kelis šaukštus citrinos sulčių, pamaišykite, supilkite želatiną, vėl pamaišykite ir pilkite ant torto.

  6. Palaikykite šaldytuve per naktį ir papuoškite kaip patinka.
    Skanaus, bobutės ir ne tik. Vaikučiams gaminti be likerio.