Spice.lt

Midijos baltajame vyne

Midijos baltajame vyne

Paruošimo laikas: Apie 20 min.
Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:
Gaminimo instrukcija:
  1. Salierų stiebus supjaustykite mažais gabalėliais. Į pasirinktą puodą supilkite vyną, suberkite mažais gabalėliais supjaustytus salierus ir svogūną, prieskonius ir pavirkite 5 minutes.

  2. Į užvirusį puodą sudėkite gerai nuvalytas ir nuplautas midijas. Uždenkite jas dangčiu ir virkite dar 5 minutes. Kai geldelės atsivers, užpilkite grietinėlę, išjunkite viryklę, uždenkite dangčiu ir palaikykite 3 - 5 minutes. Nelaikykite per ilgai.

  3. Viską iįmaišykite, išimkite midijas į sriubos lėkštes. Užpilkite sultinio ir pabarstykite žalumynų.

  4. Midijas reikia valgyti vietoj įrankių naudojant tuščią geldelę. Likusį skystį ir daržoves teks valgyti su šaukštu.