Spice.lt

Nekeptas maskarponės sūrio tortas

Nekeptas maskarponės sūrio tortas

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:
Gaminimo instrukcija:
  1. Sviesto gali prireikti ir daugiau - reikia žiūrėti pagal tai, ar sausainiai gerai sudrėkę.
    Želatiną užpilti vandeniu ir palikti išbrinkti, kol bus atliekama visa kita.

  2. Sausainius sutrupinti. Sviestą ištirpinti ir sumaišyti su sausainiais. Tortinę nuimamais kraštais iškloti folija, siūlau dugną ir šonus, kad gražiai ir lengvai nusiimtų nuo šonų. Berti sausainių, ir sviesto tešlą ir gerai paspaudžiant suformuoti torto pagrindą ir šonus. Pastatyti į šaldytuvą.

  3. Išbrinkusią želatiną pakaitinti, kad ištirptų ir palikti vėsti, kol atliekami tolimesni veiksmai.

  4. Maskarponės sūrį ir kondensuotą pieną gerai sumaišyti geriau, kad abu būtų kambario temperatūros - lengviau išsimaišys. Gerai atšaldytą ir iki standumo išplaktą grietinėlę. Supilti pravėsusią ištirpintą želatiną ir viską iki vientisumo išmaišyti. Supilti ant sausainių pagrindo, pabarstyti cinamonu ir statyti į šaldytuvą sustingimui (bent 3 val.).

    Skanaus!