Spice.lt

Pamargintas pyragas

Pamargintas pyragas

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: 8
Ingredientai:
Ingredientai Aptepimui:
Gaminimo instrukcija:
  1. Į dubenį supilti miltus, viduje padaryti duobutę.

  2. Į ją supilti nešaltą grietinėlę, kurioje išplaktas vienas visas kiaušinis ir kito trynys, ištirpintos mielės, vanilinis cukrus ir cukrus su žiupsneliu druskos. Šiek tiek grietinės. Masę pamaišyti su miltais iš duobės kraštų ir dubenį padėti šiltai.

  3. Kai matosi, kad jau pyragas pakilo, reikia minkyti rankomis. Įpilti 3 šaukštus aliejaus, 3 šaukštus brendžio ir masę išmaišyti su visais miltais. Jei limpa prie rankų, vadinasi trūksta miltų. Tešla turi būti tąsi, bet vientisa.

  4. Skardą ištepti aliejumi, dėti išminkytą tešlą, protarpiais pabarstant išpustytomis aguonomis ir padėti šiltai, kad iškiltų.

  5. Kai pyragas pakyla, jo viršų reikia ištepti kiaušinio baltymu, pabarstyti perliniu cukrumi.

  6. Kepti apie 30 min.