Spice.lt

Paprasta svogūnų sriuba

Paprasta svogūnų sriuba

Paruošimo laikas: Apie 30 min.
Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:
Ingredientai Reikės:
Gaminimo instrukcija:
  1. Svogūnus nulupti, perpjauti pusiau ir supjaustyti plonais griežinėliais, dėti į puode ištirpintą 10 g sviestą, pakepinti, suberti miltus, dar pakepinti, kol paruduos.

  2. Supilti sultinį, uždengus pavirinti 20 min. Supilti vyną, paskaninti druska, pipirais.

  3. Baltą duoną ar prancūzišką batoną supjaustyti piršto storumo riekelėmis ar kubeliais. Keptuvėje įkaitinti likusį sviestą, jame paskrudinti duoną.

  4. Konjaką supilti į samtį, pašildyti, uždegti ir degantį užpilti ant duonos, palaikyti, kol užges. Sriubą supilti į du karščiui atsparius puodelius, padengti paskrudinta duona, pabarstyti tarkuotu sūriu ir iki 250 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ant grotelių pakepti 5-8 min.