Spice.lt

Pavasariški cepelinai

Pavasariški cepelinai

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: 6
Ingredientai Padažui:
Ingredientai Tešlai:
Ingredientai Virimui:
Ingredientai Mėsai:
Gaminimo instrukcija:
  1. Žalias bulves (3 kg) sutarkuoti, išsunkti, virtas pasūdytame vandenyje bulves (500 g) sutrinti ir sumaišyti su žaliomis. Suberti miltus, krakmolą.

  2. Į mėsą įdėti šaukštą druskos, žiupsnelį maltų pipirų, lauro lapų, bazilikų, labai smulkiai supjaustyto svogūno, įpjaustyti žalių petražolių, galima įberti šaukštelį krakmolo. Gerai išmaišyti.

  3. Formuoti cepelinus ir mesti į verdantį vandenį, į kurį dar reikia įberti šaukštą druskos, įdėti juodųjų pipirų, lauro lapėlių, įspausti citrinos. Virti 35 min. .

  4. Padažui pakaitinti grietinę su sviestu iki užvirimo, įberti pjaustytų petražolių ir užvirti. Tiems, kas mėgsta petražoles, ir ilgisi žalumos, linkiu pabandyti.