Spice.lt

Prancūziška jautiena

Prancūziška jautiena

Gaminimo instrukcija:
  1. jautienos kulninės 500 g
    miltų 10 g
    maltų raudonųjų paprikų 3 g
    maltų juodųjų pipirų 1 g
    druskos 2 g
    jautienos sultinio 5 g
    raudonojo vynas 300 g
    ropinių svogūnų 100 g
    česnakų 20 g
    marinuotų agurkėlių 50 g
    pievagrybių 100 g

  2. Jautienos kulninę apvoliokite miltuose, apibarstykite prieskoniais ir kepkite alyvuogių aliejuje, kol taps auksinės spalvos. Dėkite į skardą ir 30 min. troškinkite jautienos sultinyje, atskiestame vandeniu. Įpilkite raudonojo sauso vyno ir vėl troškinkite apie 1,5 val. – kol mėsa suminkštės. Tuomet sudėkite nepjaustytus mažus apkeptus svogūnus ir česnakus, pievagrybius, marinuotus agurkėlius ir patroškinkite dar 10 min. Kaip garnyras tinka šviežios virtos bulvytės. Tinka raudonasis sausas burgundiškas vynas.