Spice.lt

Pyragas "Vaisinis Velykius"

Pyragas "Vaisinis Velykius"

Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Porcijų skaičius: 12
Ingredientai Reikės:
Gaminimo instrukcija:
  1. Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios masės.

  2. Įplakame kiaušinius.

  3. Supilame jogurtą ir viską išmaišome.

  4. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir supilame į masę, gerai išmaišome.

  5. Kepame orkaitėje 40 min., 200 laipsnių temperatūroje.

  6. Iškepusį pyragą paliekame atvėsti.

  7. Ant atvėsusio pyrago iš konservuotų abrikosų ir bruknių uogienės išdėliojame norimą vaizdą. Mes per Velykas šventėme ir gimtadienį, todėl jubiliato garbei pyragas buvo su gimtadienio skaičiuku. :)

  8. Tortų želatinos pakelio turinį ištirpdome vandenyje, supilame ant papuošto vaisiais ir uogomis pyrago paviršiaus.

  9. Leidžiame pyragui galutinai atvėsti ir padedame bent porai valandų šaltai, kad gerai sustingtų ir pasidarytų skaidri ant pyrago paviršiaus supilta želatinos masė.

  10. Atvėsusį pyragą pjaustome ir valgome tiesiog pirštais, nes jis būna tvirtas ir standus. SKANAUS!