Spice.lt

Romo įsigeręs tortas

Romo įsigeręs tortas

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: 20
Ingredientai:
Gaminimo instrukcija:
  1. Iš sviesto, 180 g cukraus, kiaušinių, miltų ir kepimo miltelių užmaišykite tešlą. Iškepkite 1/3 tešlos riebalais išteptoje torto formoje. Į likusią tešlą suberkite kakavos miltelius, supilkite pieną, permaišykite ir iškepkite dar du tamsius papločius. Kiekvieną paplotį kepkite apie 15 min. iki 190 C įkaitintoje orkaitėje, atvėsinkite ir gausiai pašlakstykite romu.

  2. Pasiruoškite kremą: standžiai išplakite plakamąją grietinėlę su 125 g cukraus, vaniliniu cukrumi bei standikliu. Kelis šaukštus išplaktos grietinėlės atidėkite tortui papuošti, o likusią įmaišykite į grietinę (25%). Ant plokščios lėkštės padėkite vieną tamsųjį paplotį, paskirstykite ant jo likusį kremą ir uždenkite antru tamsiu papločiu. Šonus aptepkite atidėta plakta grietinėle.

  3. Paruoškite glajų iš cukraus miltelių ir romo, aptepkite torto viršų ir pernakt pastatykite šaltai, kad įsigertų. Prieš patiekdama apibarstykite kakavos milteliais.