Spice.lt

Rudens stalo delikatesas – žaliuokės

Rudens stalo delikatesas – žaliuokės

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:
Gaminimo instrukcija:
  1. Paprastai žaliuokės būna labai žemėtos, todėl, prieš konservuodami, jas gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu.

  2. Po to sudėkite į emaliuotą puodą, sluoksniuodami su svogūnų griežinėliais. Kiekvieną sluoksnį pabarstykite maltais kvapiaisiais pipirais, sutrintais laurų lapeliais ir druska.

  3. Taip vis paspausdami pridėkite pilną puodą, jį uždenkite ir po truputį kaitinkite.

  4. Kai užvirs, kaitinkite dar apie 15 min. Po to grybus puode palaikykite 2 - 4 dienas.

  5. Po 4 dienų žaliuokes vėl pavirinkite puode apie 30 min. arba kaitinkite sudėję į stiklainius 100 °C temperatūroje apie 30 min. Iš karto stiklainius sandariai uždarykite.