Spice.lt

Rūkytos vištos sparneliai ir šlaunelės

Rūkytos vištos sparneliai ir šlaunelės

Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Ingredientai:
Gaminimo instrukcija:
  1. Vištos šlauneles ir sparnelius ištrinti vištienai skirtais prieskoniais, ­dėti smulkinto česnako.

  2. Palaikyti apie 1 val. 5,51 talpos puodą iškloti folija iki pat viršaus. Ant dugno paberti 2 šaukštus pjuvenų (geriausia tinka juodalksnio, alksnio ir sodo medžių), padėti apverstą trintuvę, sudėti marinuotas vištos šlauneles ir sparnelius, kadagio uogas.

  3. Uždengti puodą ir kaitinti ant viryklės (2/3 viryklės galingumo), po to sumažinti temperatūrą (1/3 viryklės galingumo) ir kaitinti dar apie 30 min. Dangčio rūkymo metu neatidengti.