Spice.lt

Ryžių pudingas su abrikosų padažu

Ryžių pudingas su abrikosų padažu

Paruošimo laikas: Apie 20 min.
Ingredientai:
Ingredientai Padažui:
Gaminimo instrukcija:
  1. Supilame ryžius į rėtį, nuplauname karštu vandeniu ir gerai nuvarviname.

  2. Sumaišome kukurūzų krakmolą su trupučiu pieno. Į likusį pieną suberiame ryžius, cukrų ir sutarkuotą žievelę. Užviriname. Nugriebiame putas, supilame išleistą kukurūzų krakmolą ir, nuolat maišant, verdame ant silpnos ugnies, kol viskas sutirštės.

  3. Supilame į indą arba atskirus mažyčius indelius ir 3 val. paliekame, kad atvėstų.

  4. Padažui. Ant silpnos ugnies 5 min. pakaitiname medų su trimis šaukštais vandens ir likusia citrinos žievele. Abrikosus perpjauname pusiau, išimame kauliukus, tada supjaustome smulkiais gabaliukais. Suberiame juos į plaktuvą, supilame medaus padažą, įlašiname migdolų esensijos ir plakame, kol masė taps vientisa.
    Ataušusį pudingą apliejame abrikosų ir medaus padažu.