Spice.lt

Saliero gumbų apkepas su kumpiu

Saliero gumbų apkepas su kumpiu

Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:
Gaminimo instrukcija:
  1. Nulupkite saliero šaknį, nuvalykite morkas. Supjaustykite gabalėliais, apšlakstykite aliejumi ir išmaišykite. Viską sudėkite į karčiui atsparų kepimo indą, uždengti folija ir kepkite orkaitėje 40 - 50 minučių.

  2. Tada nuimkite foliją ir kepkite dar 10 - 15 minučių. Sumaišykite grietinę su druska, barstykite žiupsnelį juodųjų pipirų, galite pridėti prieskoninių žolelių (baziliko, raudonėlio). Sūrį sutarkuokite, kumpį supjaustykite kubeliais. Grietinės masę, sūrį ir kumpio kubelius sumaišykite.

  3. Turimą masę tolygiai paskirstykite ant apkepo ir kepkite orkaitėje dar 5 - 10 minučių.

    Skanaus.