Spice.lt

Salotinis gulbių ežeras

Salotinis gulbių ežeras

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: 8
Ingredientai:
Gaminimo instrukcija:
  1. Pirmiausia gaminamas padažas. Po kelis žalumynus reikia pasilikti papuošimui. Šiek tiek pasūdytame vandenyje kelias minutes pavirti susmulkintus žalumynus - saują špinatų, saujelę žalių bazilikų, saujelę svogūnų laiškų. Kai išverda, nupilti vandenį. Į pravėsusius žalumynus suversti 4 šaukštus majonezo šaukštą garstyčių, citrinos sultis ir išplakti. Bus padažas, bei „ežero'' vanduo.

  2. Nuvalytus pievagrybius išvirti vandenyje su citrininiais pipirais ir druska. Papuošimui atsidėti kelis virtus pievagrybius - bus „akmenys''. Kitus, atvėsintus, smulkiai supjaustyti, bet nei vieno produkto kol kas nemaišyti.

  3. Lašišą susmulkinti taip pat. Visą sūrį sutarkuoti.

  4. Raudonus svogūnus supjaustyti kubeliais. 4 virtus kiaušinius susmulkinti, kitus pasilikti gulbių gamybai. Salotų apibarstymui atsidėti po 3 šaukštus šių smulkintų produktų ant skirtingų lėkštučių: pievagrybių, lašišos, raudonų svogūnų.

  5. Likusią lašišą, svogūnus, kiaušinius, sūrį, pievagrybius suversti į dubenį. Įpilti kelis šaukštus majonezo, žiupsnį druskos, juodųjų pipirų ir išmaišyti.

  6. Dabar metas gaminti gulbes. Dviems virtiems kiaušiniams nupjaunamas "pilvas", kad paukštis stovėtų. Per tą skylę reikia ištraukti trynius. Juos pasidėti atskirai, prireiks papuošimui. Iš kitų kiaušinių išpjaunami sparnai, uodega pasidaro iš to paties kiaušinio nupjautos apačios. Kaklas daromas iš kito kiaušinio nuo sparnų likusios vidinės dalies. Į gulbių pilvelius reikia prikišti mišrainės, bet nestandžiai. Peilio galu atsargai belieka išpjauti vietas sparnams, uodegai ir kaklui ir surinkti gulbę, nenaudojant jokių sutvirtinimo detalių.

  7. Suformuoti lėkštėje žydinčius kalnus iš mišrainės, ją apibarstant pasiliktais smulkintais produktais. Supilti padažą, padėti „akmenis'', pasodinti „medžius'', „augalus'', „gėlę'', patupdyti kiaušinines gulbes. Prieš patiekiant į stalą, mišrainę saikingai pašlakstyti citrina - lai kvepia pavasariu!