Spice.lt

Skaniausia lazanija

Skaniausia lazanija

Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Porcijų skaičius: 8
Ingredientai:
Gaminimo instrukcija:
  1. Paruošti mėsos padažą:
    Keptuvėje apkepinti smulkintą svogūną ir faršą, kai mėsa jau bus kiek apkepusi, įdėti konservuotus pomidorus ir palikti pasitroškinti. Pagardinti žiupsneliu prieskonių.

  2. Paruošti baltą padažą:
    Keptuvėje ištirpinti sviestą ir apkepinti miltus, supilti kambario temperatūros pieną, suberti likusius prieskonius. Visą laiką maišyti ant nedidelės ugnies, kol padažas pradės tirštėti. Tuomet nuimti nuo ugnies.

  3. Į gilesnį indą sluoksniuoti:
    Lazanijos lakštai
    Baltas padažas
    Lazanijos lakštai
    Mėsos padažas.

    Mėsos padaže gali būti nemažai pomidorų skysčio - jis susigers į lazanijos lakštus.

    Baigti sluoksniuoti taip:
    Lazanijos lakštai
    Baltas padažas
    Tarkuotas fermentinis sūris.

  4. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 - 40 minučių.