Spice.lt

Šokoladinė tarta

Šokoladinė tarta

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:
Gaminimo instrukcija:
  1. Paruoškime padą: įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Susmulkinkite sausainius kuo smulkiau, kad gautųsi beveik kaip miltai (tinka "Selga" sausainiai). Sumaišykite juos su 5 šaukštais nesūdyto ištirpinto sviesto ir cukrumi. Paruoštą mišinį dėkite tolygiai į torto kepimui skirtą skardą. Viską gerai suslėkite.
    Kepkite kol sukietės apie 10 minučių. Tuomet palikite 15 - 20 minučių atvėsti.

  2. Paruoškime įdarą: užvirinkite grietinėlę ir užpilkite ją ant 250 g šokolado. Palikite 5 minutėms ir švelniai sumaišykite.
    Kitame dubenyje išplakite kiaušinius, vanilę ir druską. Tuomet plakinį supilkite į grietinėlės ir šokolado masę.

  3. Supilkime įdarą ant atvėsusio pagrindo ir kepkime kol sukietės 3 cm įdaro paviršiaus (matuojant nuo krašto), centras turi būti virpantis - nesukietėjęs. Kepimas turėtų užtrukti apie 20 - 25 minutes (vėsdama masė sukietės tiek, kiek reikia). Išėmę kepinį iš orkaitės, palikime jį valandai atvėsti.

  4. Pagaminkime glaistą: Užvirinkime grietinėlę. Nuimkite nuo ugnies. Įmaišykite šokoladą, tuomet kukurūzų sirupą (jį galima pakeisti skystu natūraliu arba dirbtiniu medumi) ir galiausiai šiltą vandenį.

  5. Supilkite glaistą ant pyrago, judindami pyragą išsklaidykite glaistą ir palikite 1 valandai, kad sustengtų.

  6. Pastaba: tartą galima gaminti be glazūros. Skaniausia tą pačią dieną, bet galima pasigaminti diena anksčiau, tik patartina laikyti vėsioje vietoje.