Spice.lt

Šokoladiniai pyragaičiai su uogų padažu

Šokoladiniai pyragaičiai su uogų padažu

Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:
Gaminimo instrukcija:
  1. Šokoladą kartu su sviestu ištirpinti ant silpnos ugnies, nuolat maišant. Leisti viskam atvėsti iki kambario temperatūros.
    Kiaušinius išplakti kartu su ruduoju cukrumi (plakti kelias minutes). Supilti šokolado ir sviesto masę, suberti miltus, dėti žiupsnelį druskos ir viską suplakti iki vientisumo. Po mažu, maišant, suberti lazdyno riešutus.

  2. Keksiukų formeles patepti sviestu ir apibarstyti miltais (jei naudojate silikonines - sviestu tepti nereikia). Šokoladinę masę sudėti į formas, kad užimtų 2/3 formelių ir kepti iki 180°C temp. įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.

  3. Smulkintuvu sutrinti uogas kartu su 2 valgomaisiais šaukštais cukraus, o tada pertrinti masę per smulkų sietelį.

  4. Pyragėlius patiekti su uogų užpilu, apibarstyti cukraus pudra bei papuošti šviežiomis mėtomis. Patiekti galima tiek šaltus, tiek karštus.

    Skanaus!