Spice.lt

Šventinis jautienos steikas su baziliko padažu ir grūdėta varške

Šventinis jautienos steikas su baziliko padažu ir grūdėta varške

Paruošimo laikas: Apie 30 min.
Porcijų skaičius: 2
Ingredientai:
Gaminimo instrukcija:
  1. Jautienos išpjova supjaustoma maždaug 2 - 3 cm storio griežiniais, pabarstoma druska ir pipirais.

  2. Keptuvėje įkaitinamas alyvuogių aliejus, sudedami jautienos gabaliukai ir kepami iš abiejų pusių.

  3. Kepimo laikas priklauso nuo pageidaujamo jautienos steiko iškepimo laipsnio:
    1. Jautienos steikas vos apkeptas su krauju viduje. Kepti po 2 min. iš abiejų pusių.
    2. Vidutiniškai iškepęs steikas. Kepti po 3 minutes iš abiejų pusių.
    3. Apskrudęs, o vidurys - sultingas, rožinės spalvos. Kepti iš abiejų pusių po 4 minutes.

  4. Padažui:
    Baziliko lapelius nuskabyti nuo kotelių, nuplauti ir nusausinti. Česnaką ir baziliko lapelius smulkintuvu sutrinti. Įpilti 4 šaukštus aliejaus, berti truputį druskos ir gerai išmaišyti.

  5. Steiką patiekti su šviežiomis daržovėmis. Ant kepsnio pilti baziliko padažą ir papuošti baziliko šakele. Šalia dėti indelį su grūdėta varške.

    Skanaus.