Spice.lt

Tarkuotų bulvių vyniotinis su triušiena "Triušis"

Tarkuotų bulvių vyniotinis su triušiena "Triušis"

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: 8
Ingredientai Padažui:
Ingredientai Įdarui:
Ingredientai Pagrindui:
Gaminimo instrukcija:
  1. Triušieną, išmirkytą vandenyje su druska ir citrinos sultimis, išvirti su pipirais, lauro lapeliais ir druska.

  2. Bulves sutarkuoti su 1 svogūnu ir dalinai nusunkti. Užvirinti pieną ir supilti į masę, išmaišyti. Įplakti kiaušinį, įberti šaukštelį druskos, miltų ir vėl permaišius supilti į būtinai šaltą skardą, išteptą šaltais kiaulienos taukais. Dėti kepti į įkaitintą orkaitę.

  3. Kepti apie 20 min, kol tik susiims, bet dar bus nepilnai iškepęs kugelis.

  4. Taukuose, kitokiuose riebaluose apkepti svogūną, po to suberti tarkuotą morką, smulkiai pjaustytą salierą ir dar kiek pakepinti. Tuomet sudėti smulkintą triušieną, įdėti lauro lapelių, įmalti ketverių pipirų (Kotanyi ketverių pipirų malūnėlis), įberti bazilikų, rozmarinų, laiškinių česnakų (Kotanyi džiovinti laiškiniai) ir vis pamaišant troškinti apie 10 min.

  5. Išimti kugelį ir patikrinti, ar gerai atsiskiria nuo skardos. Jei ne, tą padaryti peilio pagalba, padėjus skardą ant drėgno skuduro.

  6. Tuomet ant kugelio kloti troškinį ir vynioti į ruloną, stengtis, kuo standžiau. Kepti apie 15 - 20 min, kol apskrus.

  7. Formuoti triušį.

  8. Užpilti sviesto - grietinės padažu su šaldytomis pertažolėmis.

  9. Papuošti saliero lapais.