Spice.lt

Totorių pyragas - šimtalapis

Totorių pyragas - šimtalapis

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: 30
Ingredientai:
Gaminimo instrukcija:
  1. 50 g mielių, 1 v.š. cukraus, 3 v.š. šilto vandens, 2 v.š. miltų sumaišyti ir palikti, kad pakiltų.

    Pašildyti 200 ml pieno.

  2. 6 kiaušinius gerai suplakti. Baigiant plakti supilti pusę indelio pieno.

  3. Miltus supilti į didelį dubenį. Į juos supilti plaktų kiaušinių ir pieno mišinį bei pakildintas mieles. Maišant supilti likusį pusę indelio pieno. Vėl viską išmaišyti ir leisti pakilti.

  4. Dar pašildyti 100 ml pieno, kai tešla pakils jį supilti į tešlą ir gerai išminkyti. Minkant visą laiką rankas reikia kišti į šiltą vandenį, kad rankos būtų drėgnos. Minkyti ilgai, kol tešla bus pūslėta ir nelips prie rankų. Tešla turi būti labai minkšta.

  5. Tešlą padalyti į 4 bandeles. Patepti bandeles aliejumi ir uždengti maistine plėvele, kad nedžiūtų. Laukti, kol pakils.

  6. Ištirpinti visą sviestą, viršų nugriebti, o apačios skystį išpilti.