Spice.lt

Troškinys šventiniams pietums

Troškinys šventiniams pietums

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: 8
Ingredientai Kukuliams:
Ingredientai Pabarstymui:
Ingredientai Užpilui:
Ingredientai Paniravimui:
Ingredientai Pirmajam sluoksniui:
Ingredientai Antrajam sluoksniui:
Ingredientai Trečiajam sluoksniui:
Gaminimo instrukcija:
  1. Nuluptas bulves supjaustyti riekelėmis, apvolioti smulkintomis petražolėmis su trupučiuku druskos. Jomis iškloti indo, kuriame kepsime, dugną.

  2. Susmulkinti nedidelį kopūstą, morką, salierą, vieną svogūną. Juos išmaišyti su 2 šaukštais majonezo ir masę užkloti ant bulvių sluoksnio.

  3. Cukiniją nulupti, supjaustyti ratais, išimti viduriukus, išdėlioti ant kopūstų sluoksnio.

  4. Tuomet ruošiami mėsos kukuliai. Į mėsą suberti maltos mėsos prieskonius, krakmolą, miltus, smulkiai supjaustytą svogūną, pakepintą svieste, kartu su smulkintomis petražolėmis bei puse labai gerai susmulkintos aitriosios paprikos. Labai gerai išminkyti. Formuoti kukulius, pavolioti juos džiūvėsiuose ir apkepti svieste nuolat ridenant.

  5. Kukulius sudėtį į cukinijų žiedus. Ant kiekvieno kukulio užmauti po tris vis skirtingos spalvos paprikos lankelius. Tarp cukinijų žiedų uždėti petražolės lapelių.

  6. 1 litre vandens ištirpinti 2 kubelius vištienos sultinio, išmaišyti likusį majonezą, aštrų pomidorų padažą, įberti žiupsnį druskos, maltų lauro lapelių, bazilikų, įtarkuoti imbiero. Šiuo užpilu užlieti troškinį. Negailint užmalti ant troškinio viršaus keturių rūšių pipirais iš Kotanyi malūnėlio. Jeigu kepimo indas be dangčio, pridengti folija. Kepti apie 1 val. 180 laipsnių karštumo orkaitėje.