Spice.lt

Varškės pyragas su juodųjų serbentų uogiene

Varškės pyragas su juodųjų serbentų uogiene

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: 15
Ingredientai Pyragui:
Gaminimo instrukcija:
  1. Keptuvėje ištirpinti sviestą ir palaukti, kol atvės. Miltus, kepimo miltelius išmaišyti kartu.

  2. Tris kiaušinio trynius, 1 stiklinę miltų bei ataušintą sviestą sudėti į vieną dubenį ir gerai išplakti mikseriu.

  3. Supilti 3 kiaušinio baltymus, cukrų (pagal skonį), žiupsnelį druskos, gerai išplakti ir supilti į tešlą, viską gerai išminkyti.

  4. Tešlą padalinti į dvi dalis ir padėti į šaldymo kamerą maždaug valandai.

  5. Varškę, krakmolą ir aguonas sudėti į vieną dubenį ir gerai sutrinti.

  6. Cukraus pudrą, žiupsnelį druskos ir vanilinį cukrų gerai išpalkti su dviem kiaušinio baltymais ir supilti į varškę. Gerai išmaišyti.

  7. Kepimo formą ištepti sviestu. Vieną gabalėlį tešlos sutarkuoti burokine tarka į skardą. Sudėti varškę tolygiai paskirstant. Ant varškės užtepti juodųjų serbentų uogienę ir sutarkuoti likusį gabalėlį tešlos.

  8. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių ir kepti apie 60 min.
    Ištraukus iš orkaitės apibarstyti pudra.
    Skanaus :)