Spice.lt

Velykinis keksas su datulėmis ir anakardžio riešutais

Velykinis keksas su datulėmis ir anakardžio riešutais

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:
Gaminimo instrukcija:
  1. Datules smulkiai supjaustyti, sumaišyti su smulkintais migdolais ir dviem šaukštais miltų. Sviestą (šaukštelį pasilikti formos patepimui) išsukti su cukrumi iki putų. Nenustojant plakti įmušti kiaušinius.

  2. Atskirame inde miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi.

  3. Į svieto mišinį įsukti sausus produktus ir pieną. Tešlą atsargiai sumaišyti, galiausiai dėti didžiąją dalį anakardžių su datulėmis ir vėl greitai išmaišyti.

  4. Kekso formą ištepti sviestu ir pabarstyti džiuvėsėliais. Ant dugno berti likusias datules su anakardžiais, sukrėsti paruoštą tešlą.

  5. Keksą kepti 1 val. iki 175 laipsnių temperatūros orkaitėje.
    Ataušinti formoje, tada dėti į lėkštę.