Spice.lt

Velykinis liežuvio tortas

Velykinis liežuvio tortas

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: 6
Ingredientai Reikės:
Gaminimo instrukcija:
  1. Išverdu kiaulės liežuvius, įdedu druskos, pipirų, lauro lapų.

  2. Atvėsinu ir supjaustau plonomis riekelėmis.

  3. Į 200 ml vandens įdedu želatiną ir palieku išbrinkti.

  4. Išverdu morkas, supjaustytas plonomis riekelėmis.

  5. Griežinėliais supjaustytus svogūnus trumpam užpilu verdančiu vandeniu. Tada morkas ir svogūnus dedu į marinatą (vanduo, actas, cukrus, druska) ir palaikau valandžiukei.

  6. "Tortą" sluoksniuoju silikoninėje formoje, taip gražiau atrodo ir lengviau išimti. Išbrinkusią želatiną pašildau, kad ištirptų, tik neužvirinu, sumaišau ją su daržovių sultiniu.

  7. Apačioje dedu kukurūzus su žirneliais, užpilu sultiniu, palieku šiek tiek šaldytuve sustingti.

  8. Tada supjaustytą kiaušinį (jeigu norite kiaušinių galima dėti ir daugiau, į kitus sluoksnius), vėl dedu, kad sustingtų.

  9. Taip po truputį dedu ir kitus sluoksnius: liežuvį, morkas, svogūnus, vėl liežuvį ir t.t..

  10. "Tortui" sustingus trumpam įdedu jį į verdantį vandenį, kad apvertus lengviau išsiimtų iš silikoninės formos, žinoma galima daryti ir paprastoje formoje. Štai ir "tortas" paruoštas, galima dėti jį ant Velykų stalo.