Spice.lt

Vyninė jautiena su ant grotelėmis paruošta polenta (patiekiama su brusketa)

Vyninė jautiena su ant grotelėmis paruošta polenta (patiekiama su brusketa)

Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:
Gaminimo instrukcija:
  1. Sutrinti pipirus, česnako skilteles bei žalumynus. Mišiniu įtrinti mėsą, įdėti į polietileninį maišelį, užpilti vynu, sudėti laurų lapelius, užrišti ir laikyti 1 - 2 valandas kambario temperatūroje. Tada mėsą nusausinti ir kepti 180°C temperatūroje uždengus folija 30 minučių. Po to kepti dar 15 -20 minučių nuėmus foliją. Mėsa turi gražiai paskrusti.

  2. Į užvirusį vandenį palengva pilti polentą, nuolat maišant, kol sutirštės. Tada sudėti sviestą, sutarkuotą sūrį, petražoles ir rozmarinus, berti pipirų. Nukaitus, viską išmaišyti.

  3. Čiabatą supjaustyti vieno centimetro riekelėmis, apšlakstyti aliejumi, druska, pipirais ir išspausti česnako. Kepti orkaitėje, grilio rėžimu, kol apskrus. Dar karštą duoną užbarstyti tarkuotu parmezano sūriu. Duonai atvėsus, patiekti patiekalą.

    Skanaus!