Spice.lt

Ypatingi paprikos gabalėliai jaukiam rudens vakarui

Ypatingi paprikos gabalėliai jaukiam rudens vakarui

Paruošimo laikas: Apie 30 min.
Porcijų skaičius: 1
Ingredientai:
Ingredientai Tešlai:
Gaminimo instrukcija:
  1. Kruopščiai nuplauname paprikas, išimame sėklytes ir supjaustome maždaug 2 cm pločio bei 4 cm ilgio gabalėliais.

  2. Pasiruošiame tešlą: miltus sumaišome su druska, palengva pilame vandenį ir rankomis minkome taip, kad tešla gautųsi minkšta bei puri, bet ne per sausa ir ne per lipni.

  3. Imame nedidelius gabalėlius tešlos ir kiekvieną paprikos gabalėlį įvyniojame į tešlą, kiek įmanoma plonesniu sluoksniu, bet taip, kad nesimatytų pati paprika. Galima vynioti ir į iškočiotą tešlą, tačiau pirmasis būdas paprastesnis ir taip pat gaunasi puikiai.

  4. Įkaitiname keptuvę, pakankamai gausiai pilame aliejų ir kepame paprikas tešloje tol, kol gražiai apskrus iš visų pusių (norint tolygesnio apskrudimo, galima naudoti ir gruzdintuvę arba keptuvę giliu dugnu).

  5. Iškepusius paprikos gabalėlius sudedame ant popierinių rankšluosčių, kad pašalintume aliejaus perteklių. Tiekiame ant stalo ir lydimi vasariškos nostalgijos gardžiuojamės paprastu, tačiau ilgam atminty išliksiančiu ir ne kartą dar gaminamu neįprastu patiekalu, priversiančiu mėgautis kiekvienu nauju kąsneliu.