Spice.lt

Ypatingoji vištiena

Ypatingoji vištiena

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: 6
Ingredientai Marinatui:
Ingredientai Salotoms:
Ingredientai Vištienai:
Gaminimo instrukcija:
  1. Sutraiškykite česnako skilteles. Perpjaukite citrinas per pusę.

  2. Į indą sudėkite žoleles ir česnaką. Išspauskite citrinų sultis. Įdėkite šiek tiek pipirų, druskos. Išmaišykite ir mišiniu įtrinkite vištą.

  3. Įtrynę sudėkite viską, kad liko dubenyje į pačią vištą.

  4. Stambiai supjaustykite svogūną ir išdėliokite kepimo formoje.

  5. Ant viršaus uždėkite vištą. Suriškite jos kojas pasirinktu siūlu.

  6. Supilkite ant vištos inde likusį marinatą, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite druska.

  7. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite 1 h 15 minučių.

  8. Iškepusią vištą išimkite iš kepimo formos ir idėkite į dubenį 10 minučių, kad nusivarvėtų.

  9. Nukoškite kepimo metu susidariusius riebalus. Tada į kepimo formą supilkite šiltą vištienos sultinį, atmirkykite viską ir perkoškite.

  10. Į gautą skysti įspauskite pusę citrinos, įberkite šiek tiek druskos, ir graikinių riešutų aliejaus. Išplakite šluotele.

  11. Supjaustykite vištą.

  12. Į indą sudėkite rėžiukus (arba salotas), užpilkite šiek tiek gauto padažo ir sudėkite smulkiuosius vištienos gabaliukus.

  13. Vištieną tiekite su salotomis, padažu ir skrudintomis bulvėmis.