Spice.lt

Žuvies suktinukai

Žuvies suktinukai

Gaminimo instrukcija:
  1. 2 gabaliukai žuvies filė (geriausiai tinka jūros lydeka).
    Įdarui:
    1 morka,
    1 poras,
    1 raudona saldžioji paprika,
    100 g fermentinio sūrio,
    2 svogūnai,
    3 pievagrybių galvutės,
    2 valg. šaukštai aliejaus,
    žuvies prieskonių.

  2. Žuvies filė įtrinti prieskoniais ir palikti 15 -20 min. Įkaitinti 2,5 l talpos keptuvę (energija 2/3), įpilti 1 valg. šaukštą aliejaus ir neuždengus pakepinti įdarui supjaustytus grybus bei daržoves: morkas, porus, svogūnus (2-3 min.). Ataušintą įdarą dėti ant marinuotos žuvies filė, susukti ir persmeigti smeigtuku. 2,5 l talpos keptuvę įkaitinti (energija 2/3), įpilti arbat. šaukštelį aliejaus ir apkepti suktinukus iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus (3-5 min.). Tada uždengti ir, sumažinus kaitrą, kepti, kol termometro rodyklė pasieks raudonojo laukelio pradžią. Nukelti nuo kaitvietės ir pastatyti ant kito puodo dangčio. Patiekti su ryžiais, žaliaisiais žirneliais ir konservuotais kukurūzais, tarkuotomis morkomis ir kiniškomis salotomis, apšlakstytomis citrinos sultimis.