Straipsniai
Greita paieška
Receptai
Draugai

Tai įdomu

Tekila
Tekila

Dažniausiai balta tekila geriama atšaldyta su citrina ir druska. Prie gold tekilos puikiai tinka apelsino skiltelė su cinamonu. Nereikia pamiršti, kad tai puikus ingredientas įvairiems kokteiliams, iš kurių populiariausias „Margarita". Premium tekila (reposado, añejo) turėtų būti geriama kambario temperatūros (be citrinos ir druskos), kad galėtų atsiskleisti ypatingas jos aromatas. Garsus krištolinių taurių gamintojas „Riedel" netgi sukūrė...

Sūriai
Sūriai

Jeigu norite svečiams pasiūlyti sūrio lėkštę, joje turėtų būti 4-7 skirtingų rūšių sūriai. Juos reikėtų sudėlioti ratu pagal laikrodžio rodyklę, pradedant nuo švelniausio iki intensyviausio skonio sūrių. Prie sūrių galima patiekti obuolių, kriaušių ir figų, tik ne citrusinių vaisių, kurių skonis “permuš” sūrį. Patiekite ir juodos duonos. Taip pat tinka migdolai, graikiniai riešutai bei džiovinti vaisiai.

Špinatai
Špinatai

Špinatai puikiai dera su sūriu, šonine, pomidorais, kedrų riešutais. Kadangi net ir termiškai apdoroti špinatai išlieka sodrios žalios spalvos, juos dažnai naudoja pyragų ir užkepėlių įdaruose.

Vokietijos vynų regionai bei vynai
Vokietijos vynų regionai bei vynai

Dauguma Vokietijos vynuogynų yra prie pačios šiauriausios „vyno klimato juostos“ ribos. Būtent ten šalčiui neatsparios vynuogės gali augti tik apsaugotose saulėtose plantacijose. Vynuogynai Vokietijoje auginami labai seniai - nuo Karolio Didžiojo laikų. Vynuogės į šį kraštą pradėtos vežti Šiaurės romėnams užkariavus Galiją. Vynuogynai pradėti sodinti prie Reino, Mozelio upių, nes svarbiausia buvo vynuogių išplukdymas laivais.

Įdomybės ir negirdėti faktai apie alkoholį
Įdomybės ir negirdėti faktai apie alkoholį

Dažnniausiai manoma, kad alkoholis sušildo organizmą, pakelia temperatūrą, bet viskas yra atvirkščiai – jis sumažina kūno temperatūrą. Įdomu sužinoti kitų faktų?

Verbų sekmadienis
Verbų sekmadienis

Ne aš mušu, Verba muša.
Ne tau sopa, Verbai sopa.
Už nedėlios bus Velykos.

Margučių dažymas bei Velykų tradicijos
Margučių dažymas bei Velykų tradicijos

Margučiai buvo dažomi ne dėl grožio, o sdėl simbolinės prasmės suteikimo. Kiekviena spalva turėjo savo reikšmę. Margučiuose vyravo juoda, raudona, žalia, geltona bei ruda spalvos. Juoda spalva simbolizavo žemę motiną ir Žemyną, raudona - vaisingumą, gimimą ir gyvenimą bei deivę gimdytoją Ladą. Žalia spalva - pavasario augaliją, javų daigus, mėlyna - dangų bei vandenį, geltona ir ruda - subrendusių javų derlių.

Kuo ypatinga baltoji arbata?
Kuo ypatinga baltoji arbata?

Jau neblogai žinome, kad yra juodoji, raudonoji, žalioji, mūsų liaudiškosios ramunėlių, čiobrelių, melisų, kmynų ir kitos arbatos. Baltoji arbata - daug kam dar yra naujiena. Tai - subtilus, elegantiškas gėrimas. Ji reikalauja išskirtinio dėmesio tiek ją ruošiant, tiek skanaujant.

Spanguolės
Spanguolės

Spanguolės turi kraują stabdomųjų, uždegimus malšinamųjų ir kitų savybių. Jų sultys labai tinka ligonių troškulį malšinti, tonizuoja organizmą, didina darbingumą, gerina apetitą ir virškinimą, padeda sumažėjus skrandžio rūgštingumui, sergant hipertonija, taip pat stimuliuoja kasos sekreciją.

Arbatpinigiai
Arbatpinigiai

Etiketo žinovai arbatpinigių klausimą palieka kiekvieno ten besilankančio sąžinei bei kompromisui su pačiu savimi. Etiketo protokolo žinovas Arminas Lydeka sako, kad arbatpinigių palikimas visais atvejais nėra privalomas.

Ar žinote, kad...

Keksas gausis gražiai gelsvos spalvos, jei trynį su trupučiu druskos ištrinsite iš vakaro ir paliksite iki ryto šaltai.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Silkė su cinamonu Sūrio padažas makaronams Želė tortas „Vasarėlė“ Virtos “gėlytės” Maltos vištienos Kijevo kotletai Naminė pica
Reklama
Prisijunk prie mūsų!