Straipsniai
Greita paieška
Receptai
Draugai

maistas

10 faktų apie kefyrą
10 faktų apie kefyrą

Kefyras – gana įprastas produktas mūsų racione, tačiau tiesa ta, kad dauguma iš mūsų apie jį žino labai mažai. Jis ne tik gerina virškinimą ir turi naudingųjų bakterijų, bet taip pat pasižymi ir kitomis vertingomis savybėmis.

Padėkime savo skrandžiui – išmokime kramtyti
Padėkime savo skrandžiui – išmokime kramtyti

Visi puikiai žinome, kad maistą visuomet reikia gerai sukramtyti, o valgyti reikėtų niekur neskubant. Tačiau ar dažnai šitaip elgiamės? Ar mokame mėgautis kiekvienu kąsniu, ar tiesiog pripuolame prie maisto tam, kad nebeurgztų skrandis?

Mažos gudrybės
Mažos gudrybės

Žiedinių kopūstų spalvą išsaugosime, jei juos virdami į vandenį įbersime šaukštelį cukraus.

Jeigu norite, kad burokėliuose liktų kuo daugiau vitaminų, juos virkite pasūdytame vandenyje.

Patartina į bulvių košę pilti tik karštą pieną, nes nuo šalto ji pasidaro tamsi.

Produktai, kurie nesensta
Produktai, kurie nesensta

Yra produktų, kuriuos galima saugoti ištisus dešimtmečius – tikėtina, kad jie pergyvens netgi jų savininką. Kokie jie?

Juokingiausios reklamos
Juokingiausios reklamos

Reklamos ne tik informuoja ar primena apie naują produktą, bet kartais ir smagiai pralinksmina. Keletas juokingiausių ir šmaikščiausių reklamų...

Interviu su Lietuvoje gyvenančiu prancūziškos virtuvės šefu Marcu
Interviu su Lietuvoje gyvenančiu prancūziškos virtuvės šefu Marcu

Pabuvus kurse su Marcu, susidarė įspūdis, kad prancūzai į virtuvę ir gaminimą žiūri labai rimtai – visi produktai tiksliai pasverti, kiekiai atmatuoti, viskas vyksta tiksliai pagal eilę, improvizacijoms vietos nėra, tačiau viskas vyksta taip natūraliai ir nepastebimai lyg tai būtų įgimtas visų prancūzų bruožas. Smagu, jog vesdamas kursą Marcas neakcentuoja tam tikro recepto, o kalba apie gaminimo principus, kurie pritaikomi bet kokiame...

Skonių stovyklėlė
Skonių stovyklėlė

Birželį praūžė kulinarinė savaitės trukmės dieninė vaikų stovykla Čiop Čiop kulinariniame lofte. Tai pirmoji tokio tipo stovykla Lietuvoje, susilaukusi nemažai pagyrų. Stovyklos tikslas buvo supažindinti vaikus su maisto kultūra, gaminimo principais, išmokyti saikingai bei sveikai naudoti maistą, o tai kas nelabai sveika, pasigaminti kuo sveikiau.

Trumpas interviu su virtuvės šefu Ronaldu Nagrockiu
Trumpas interviu su virtuvės šefu Ronaldu Nagrockiu

Keliaudamas po Italijos regionus ir Siciliją labai nustebau, nes italai negamina jokiu įmantrių patiekalų, o labai paprastą, bet skanų maistą. Aš nekalbu apie Italijos didmiesčius, kur yra tikrai super gerų restoranų. Bet mano misija buvo aplankyti tas vietas, kur mažiausiai turistų ir kur maistas gaminamas pagal senovės papročius. Pagrindinė taisyklė: valgyti daug ir riebiai :) Ypač šiaurės Italijoj nereti pietūs susideda iš polentos su...

Žaliavalgystė pagal Olgą Dzindzeletą
Žaliavalgystė pagal Olgą Dzindzeletą

„Tikiuosi, kad ne tik mada, kad daugiau žmonių pradėjo galvoti apie tai ką jie deda sau į burną... ar maistas, kurį valgo yra geras kūnui, sielai. O jeigu, tai yra mada - džiugu, kad būti sveiku šiandien yra madinga!!!“

Alternatyvios mitybos paieškos: žaliavalgystė
Alternatyvios mitybos paieškos: žaliavalgystė

Žaliavalgystė tai toks mitybos būdas, kuomet žmogus nevalgo kepto, virto, troškinto ar kitaip termiškai apdoroto maisto. Žmonės, propoguojantys ši mitybo būdą, maistą kaitina ne aukštesnėje nei 43 C temperatūroje arba visiškai jo termiškai neapdoroja. Taip maiste išsaugomi vitaminai, nesunaikinami enzimai ir veikliosios medžiagos.

Ar žinote, kad...

Pienas ne tik suminkština kepenis ir panaikina specifinį jautienos kvapą, bet taip pat ant kepenų paviršiaus suformuoja riebalų plėvelę, dėl kurios kepant kepenys nepasidaro tamsios. Jei neturite laiko mirkyti kepenų piene, galite kiekvieną gabalėlį sutepti sviestu.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Keksiukai su spanguolėmis Keptas kiaušinis duonoje "jaučio akis" Bulvės su grybais kaimiškai Sūrio padažas makaronams Tiršta vištienos ir pievagrybių sriuba Vištienos sriuba su kariu
Reklama
Prisijunk prie mūsų!