Straipsniai
Greita paieška
Receptai
Draugai

10 faktų apie kefyrą

2015-07-16 10:00:52
Spausdinti Komentarai     Teksto dydis
10 faktų apie kefyrą

Kefyras – gana įprastas produktas mūsų racione, tačiau tiesa ta, kad dauguma iš mūsų apie jį žino labai mažai. Jis ne tik gerina virškinimą ir turi naudingųjų bakterijų, bet taip pat pasižymi ir kitomis vertingomis savybėmis.

  • Apsauga nuo vėžio. Japonų mokslininkai nustatė, kad kefyro grybeliuose yra polisacharido, kuris užkerta kelią onkologinėms ligoms, neleidžia formuotis augliams.
  • Imuniteto apsauga. Jeigu kefyrą vartosite reguliariai, pagerinsite leukocitų (baltųjų kraujo kūnelių) darbą. Pastarieji yra atsakingi už stiprų iminitetą.
  • Padeda nuo pagirių. Šio produkto sudėtyje yra organinių rūgščių, kurios iš organizmo padeda pašalinti alkoholio skilimo produktus, todėl po stiklinės kefyro pagirių kamuojamas žmogus pasijunta geriau.
  • Kefyro vartoti vaikams nedraudžiama. Vis dar paplitusi klaidinga nuomonė, kad kefyras – tai vaikų alkoholizmo priežastis. Kad mažylis taptų „alkoholiku“, jis turėtų išgerti bent po 10 stiklinių kefyro per dieną.
  • Kefyras užkerta kelią vidurių užkietėjimui, kadangi pasižymi laisvinamuoju poveikiu ir pagerina žarnyno mikroflorą.
  • Iškrovos dienos, kuomet geriamas tik kefyras, padeda numesti svorio ir pagražinti kūno linijas. Šis gėrimas aprūpina organizmą pakankamu skysčių kiekiu, tačiau kalorijų turi palyginti nedaug.
  • Kefyrą patartina gerti stresinėse situacijose. Airijos ir Kanados mokslininkų atliktų tyrimų metu paaiškėjo, kad pieno raugo bakterijos pasižymi raminamuoju poveikiu.
  • Kefyras turi mažiau kalorijų nei jogurtas. 100 g jogurto yra maždaug 68 kcal, o 100 g kefyro – 59 kcal. Be to, pastebėtina ir tai, kad liesas kefyras nėra naudingesnis už riebų. Jų cheminė sudėtis yra beveik vienoda: pieno bakterijų ir B grupės vitaminų liesame produkte yra tiek pat, kiek ir riebiame. Vienintelis skirtumas nebent tas, kad vitamino A su neriebiu kefyru gausite mažiau, kadangi jis tirpsta riebaluose.
  • Kefyras ir rūgpienis nėra tas pats. Pirmajam produktui reikia specialaus raugo, o rūgpienis – na, tai tiesiog surūgęs pienas.
  • Kefyrą organizmas įsisavina greičiau nei pieną. Pastarojo per valandą organizmas pasisavina tik 30 %, o kefyro – net 90 %.

 

Gairės: maistas, kefyras, savybės
Komentarai0

Panašūs straipsniai

Noriu tokio pakabučio! (II)
Noriu tokio pakabučio! (II)

Nori išsiskirti? Su tokiais papuošalais tikrai būsi originali!

Putojančio vyno pateikimas
Putojančio vyno pateikimas

Jokia didesnė ar prasmingesnė šventė nepraeina be iššauto elegantiško kamščio skrydžio ir per butelio viršų besiveržiančių putojančių burbuliukų. Tegul putojantis vynas lydi ir gražiausias Jūsų gyvenimo akimirkas! Kad jų niekas nesugadintų ir jos būtų idealios, pateikiame kelis patarimus.

Įdomybės ir negirdėti faktai apie alkoholį
Įdomybės ir negirdėti faktai apie alkoholį

Dažnniausiai manoma, kad alkoholis sušildo organizmą, pakelia temperatūrą, bet viskas yra atvirkščiai – jis sumažina kūno temperatūrą. Įdomu sužinoti kitų faktų?

 Daugiau straipsnių
Ar žinote, kad...

Verdančios žuvies kvapo nebus, jei puodą, kuriame ji verda, pridengsite lininio audinio gabalu ir ant jo užėsite dangtį.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Kugelis su cukinija Želė tortas „Vasarėlė“ GRYBAI  SU BALTU PADAŽU Purūs keksiukai Vištienos kepsniukai Sojos pupelių kotletai
Reklama
Prisijunk prie mūsų!