Straipsniai
Greita paieška
Receptai
Draugai

Ar žinote kaip virti raudonąsias pupeles?

2013-03-04 09:57:29
Spausdinti Komentarai     Teksto dydis
Ar žinote kaip virti raudonąsias pupeles?

Gamtoje galima rasti daugiau nei 200 pupelių rūšių. Yra baltosios ir raudonosios, juodosios ir purpurinės, o taip pat egzistuoja ir dekoratyvinės pupelės. Populiariausia ir labiausiai paplitusi rūšis yra raudonosios rūšies pupelės, vadinamosios Kidni. Pupeles daug kas mėgsta, juk jos ne tik skanios, bet ir naudingos mūsų sveikatai ir organizmui.

 

Pagal baltymų kiekį pupeles galima lyginti su mėsos produktais, todėl patiekalai iš pupelių mėgiami sutinkant vegetarus svečius. Pupelės išsiskiria maloniu skoniu su riešutiniu prieskoniu, o tai leidžia derinti šį patiekalą su įvairiais prieskoniais, taip pat gaminti jų pagrindu padažus.

 

Jei jau susiruošėte virti pupeles, jums reikės pačių pupelių, kiaurasamčio, o taip pat ir plataus puodo, kuriame ir virs pupelės. Visų pirma pupeles reikia gerai išvalyti nuo įvairių nešvarumų: išberkite jas ant stalo ir išvalykite visas šiukšles, įvairius akmenėlius, o taip pat išrinkite pupeles netinkančias virimui.

 

Tuomet reikia nuplauti pupeles: įpilkite jas į kiaurasamtį ir kruopščiai nuplaukite po tekančiu vandeniu. Kai pupelės nuplautos, jas būtina užmerkti

maždaug 8 valandoms – palikite jas mirkti nakčiai. Į puodą išberkite nuplautas pupeles ir užpilkite vandeniu. Vandens turi būti dukart daugiau nei pačių pupelių.

 

Po aštuonių valandų nupilkite vandenį nuo pupelių ir vėl užpilkite tokiu pačiu kiekiu vandens. Užkaiskite puodą, o užvirinus sumažinkite ugnį ir virkite pupeles apie valandą.

 

Kaip virti raudonąsias pupeles, jei neturite laiko jas užmerkti? Pabandykite pasinaudoti šiuo patarimu. Į didelį puodą įpilkite vandens, užvirinkite jį, o į virintą vandenį suberkite paruoštas pupeles (aprašyta aukščiau). Uždarykite puodą dangčiu ir vėl užvirinkite puodą, praėjus dviems minutėms išjunkite ugnį ir palikite uždengtą puodą šiltoje vietoje valandai. Po valandos pupeles kruopščiai išmaišykite, jei reikia – pripilkite vandens ir vėl pastatykite virti.

 

Komentarai0

Panašūs straipsniai

Koldūnų gaminimo ypatumai
Koldūnų gaminimo ypatumai

Koldūnai yra paplitę po visus pasaulio kraštus. Tačiau priklausomai nuo šalies, receptas įvairuoja. Pavyzdžiui, Italijoje jie vadinami ravioli, Kinijoje ir kitose Azijos šalyse – cziao czy, baozcy ir kiti sudėtingi pavadinimai, kuriuos sunku pakartoti, Kaukaze – manty, tušpara ir t.t.

Kaip gerti vandenį
Kaip gerti vandenį(1)

Taisyklė, kurios privalu laikytis - negalima gerti valgio metu. Iš skrandžio vanduo pasišalina per 10 minučių po suvartojimo, kartu pasiimdamas praskiestas skrandžio sultis. Tai rimta, nes lėtina maisto virškinimą. Dažnai sakoma, kad valgant išgertas vanduo skatina skrandžio sulčių išsiskyrimą, tokiu būdu gerindamas virškinimą. Bet valgymo metu išgertas vanduo daro blogą įtaką maisto sukramtymui. Vietoj to, kad gerai sukramtytų ir maistą sudrė...

Citrina - universali priemonė jūsų sveikatai ir grožiui
Citrina - universali priemonė jūsų sveikatai ir grožiui

Siekdami būti sveiki ir gražūs, dažnai griebiamės brangiausių medikamentų ir priemonių, tačiau nepelnytai pamirštame visai šalia esančią natūraliai pagalbą teikiančias priemones. Tiesiog neįtikėtina, kiek daug gali paprasčiausia citrina. Ji tinka visais gyvenimo atvejais.

 Daugiau straipsnių
Ar žinote, kad...

Obuoliuose esančios rūgštys žadina apetitą, o taip pat padeda pasisavinti kitą maistą.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Miltiniai blynai Ypatingieji kotletai Troškintos kiaulienos kepenėlės Sūrio padažas makaronams Mieliniai čeburėkai Įdaryti makaronų vamzdeliai
Reklama
Prisijunk prie mūsų!