- Pradžia »
- Straipsniai »
- Sveikata »
- Braškės
Braškės
2011-05-18 15:42:41
Braškės ne tik turi nuostabų skonį bei kvapą, bet yra ir maistingos: jose daug cukraus, organinių rūgščių, aromatinių medžiagų, geležies, kalcio, fosforo, mikroelementų, įvairių vitaminų, ypatingai A ir B grupės. Penkiose vidutinio didumo uogose vitamino C yra tiek, kiek viename apelsine.
Braškės beveik neturi kalorijų, todėl jų galima valgyti kiek tik širdis geidžia. Tiesa, jei nesate alergiškas. Tie, kurios dėl šių uogų kankina alergija, smaguriaudami jomis turėtų užgerti rūgštaus pieno produktų: kefyro, jogurto, rūgpienio.
Suaugęs žmogus per sezoną braškių turėtų suvalgyti bent 4 kg. Bet reikėtų atminti, jog jos kelia kraujospūdį, todėl piktnaudžiauti didesniais kiekiais nederėtų besiskundžiantiesiems padidėjusiu kraujo spaudimu. Be to, braškių nerekomenduojama valgyti kenčiantiesiems nuo per didelio skrandžio sulčių išsiskyrimo, skrandžio ir kepenų dieglių.
Pastebėta, kad dažnai alergiją sukelia ne pačios braškės, o jas “apnuodijantys” teršalai, nes augančios arti žemės uogos sugeria visas dirvožemyje esančias trašas, nitratus ar automobilių išmetamąsias dujas. Todėl, jei sodyba yra šalia kelio arba oro uosto, joje augantys vaisiai ir daržovės gali būti gerokai užteršti. Perkant uogų turguje taip pat niekada negalime būti tikri, kad jos ekologiškai švarios.
- Komentuoti
Panašūs straipsniai

Namų daktaru tituluojamą alaviją šiais laikais auginamą išvystame vis rečiau, o juk jis gali tapti nepakeičiamu vaistu: sakoma, kad alavijas gydo odos sužeidimus (nudeginimus, žaizdeles, bėrimus), padeda sumažinti skausmą, skatina audinių regeneraciją, padeda išvengti vidurių užkietėjimo ir t.t.

Speltos kviečių vartojimas tai pat pagerina virškinimo ir nervų sistemos funkcijas. Speltos dieta yra naudinga visų virškinimo sistemų ligų atvejais, gydo gripą, karščiavimą, kraujavimą bei kitas sunkias ligas. Speltos kruopos neleidžia susidaryti tulžies akmenims, sumažina insulino poreikį ir padidina medžiagų apykaitos tempus, tad puikiai tinka tiems, kurie nori išlaikyti ar numesti svorio.
Jei norite puresnių mielinių blynų, raugą ruoškite su vandeniu. Bet su pienu paruošto raugo blynai daug skanesni. Idealiausia – maišyti juos per pusę. 4 stiklinėms miltų reikia 25-30 g mielių.
Rodyti kitą patarimą