Straipsniai
Greita paieška
Receptai
Draugai

Captain Morgan

2014-09-17 16:24:01
Spausdinti Komentarai     Teksto dydis
Captain Morgan

Kapitonas Henry Morganas, vienas drąsiausių bei sėkmingiausių XVII amžiaus Karibų jūros piratas, kurį karalius Čarlzas II, už jo atsidavimą Anglijai, paskyrė Jamaikos gubernatoriumi. Kapitono Morgano dėka romas buvo pripažintas oficialiu Anglijos Karališkojo laivyno gėrimu.

Originalus Captain Morgan romas buvo gaminamas tradiciniu distiliacijos metodu iš išspaustų cukranendrių sulčių. Nutrūktgalviai piratai bei keliautojai tamsų romą gerdavo vieną arba su citrinų sultimis. Ši tradicija išliko ir iki šių dienų. „Captain Morgan“ romas gaminamas maišant skirtingų Karibų jūros salų romus, kad aromatas ir skonis būtų kiek švelnesni. Subtilų prieskonį prideda naudojamos iš vidaus išdegto ąžuolo statinės.

 

Captain Morgan Original Spiced Rum

 

 

Kilmės šalis: Jamaika
Alk. Tūris: 35%
Aprašymas: Captain Morgan Spiced romas pagamintas pagal slaptą receptą iš Karibų salų romo. Tai sodrių ir švelnių prieskonių bei kitų natūralių skonių mišinys. 
Savo turiningą skonį bei gintaro spalvą romas įgauna brandinant jį išdegto ažuolo statinėse. Captain Morgan Spiced puikiai tinka maišyti su Cola – tai legendinis derinys!
Tinka kokteiliams su Cola ir su imbieriniu limonadu Ginger Ale.

 

Captain Morgan Black Rum

 

 

Kilmės šalis: Jamaika
Alk. Tūris: 40%
Aprašymas: „Captain Morgan Black Rum“ gaminamas maišant skirtingų Karibų jūros salų romus: Jamaikos, Guajanos ir Barbadoso, kad aromatas ir skonis būtų kiek švelnesni. Pagrindiniu romu lieka Jamaikos romas. Gamybai naudojamos iš vidaus išdegto ąžuolo statinės. 
Captain Morgan Black romas yra sodriai šiltos, tamsaus gintaro spalvos, turiningo ir unikaliai ryškaus aromato. Jaučiamas saldokas vaisių skonis, tad šis romas yra unikalus ir išskirtinis. 
Tinka gerti vieną, su citrinų sultimis bei kokteiliams su imbieriniu limonadu Ginger Ale, norint pajausti tikrąjį Karibų skonį. Taip pat galima pagardinti kavą ar arbatą.

Komentarai0

Panašūs straipsniai

Japonų šitake grybai
Japonų šitake grybai

Šitake grybą Japonijoje maistui ir ligoms gydyti vartoja daugiau nei 2000 metų. Senovės Japonijoje jis buvo toks brangus, kad juo mėgautis galėjo tik valdovai ir jiems artimiausi žmonės. Ant medžių kamienų augantį grybą dar vadina miegančiojo Budos grybu. Iš Japonijos Šitake paplito į Kiniją ir Korėją, Tolimuosius Rytus ir iš ten po visą pasaulį. Gurmanams tai išskirtinis delikatesas.

Sūriai
Sūriai

Jeigu norite svečiams pasiūlyti sūrio lėkštę, joje turėtų būti 4-7 skirtingų rūšių sūriai. Juos reikėtų sudėlioti ratu pagal laikrodžio rodyklę, pradedant nuo švelniausio iki intensyviausio skonio sūrių. Prie sūrių galima patiekti obuolių, kriaušių ir figų, tik ne citrusinių vaisių, kurių skonis “permuš” sūrį. Patiekite ir juodos duonos. Taip pat tinka migdolai, graikiniai riešutai bei džiovinti vaisiai.

Spanguolės
Spanguolės

Spanguolės turi kraują stabdomųjų, uždegimus malšinamųjų ir kitų savybių. Jų sultys labai tinka ligonių troškulį malšinti, tonizuoja organizmą, didina darbingumą, gerina apetitą ir virškinimą, padeda sumažėjus skrandžio rūgštingumui, sergant hipertonija, taip pat stimuliuoja kasos sekreciją.

 Daugiau straipsnių
Ar žinote, kad...

Prieskonius – apelsino ar citrinos žieveles, vanilę, romą ar kitas esencijas – į tešlą dėkite tik po to, kai į ją sudėti visi kiti produktai.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Čenakai Želė tortas „Vasarėlė“ Kukurūzai su medumi Vištienos širdelių guliašas Burokėlių salotos Kugelis su cukinija
Reklama
Prisijunk prie mūsų!