Straipsniai
Greita paieška
Receptai
Draugai

ČIOP ČIOP pristatė naujam sezonui subrandintas naujienas (foto)

2014-10-03 00:47:06
Spausdinti Komentarai     Teksto dydis
ČIOP ČIOP pristatė naujam sezonui subrandintas naujienas (foto)
Dvigubai didesnis studijos plotas, 5 žemynų virtuves atstovaujančių 10-ies virtuvės šefų komanda ir moderniausia šalyje virtuvės įranga – taip auksinio rudens sezoną pasitiko oficialų atidarymą surengusi didžiausia Lietuvoje kulinarinė studija ČIOP ČIOP.
 
Oficialaus atidarymo proga juostelę perkirpo Vilniaus meras Artūras Zuokas, ČIOP  ČIOP komandos atvyko pasveikinti Beata Nicholson, Viktorija Macijauskienė, Aleksandras Pogrebnojus su Monika Račiūnaite,  Jean Claude Edorh,  įvairių restoranų savininkai ir virtuvės šefai.
 
Antradienio vakarą vykusiam renginiui specialias temines „Auksinio rudens“ vaišes paruošė lietuvis Jonas Jonušas,  slovėnas Jure Glumac, prancūzas Marc D'Erceville  ir ką tik prie ČIOP ČIOP komandos prisijungęs prestižinę kulinarijos mokyklą „Le Cordon Bleu London“ baigęs ir dvejomis „Michelin“ žvaigždutėmis apdovanotame restorane “Dinner by Heston Blumenthal” spėjęs padirbėti Edvinas Ališauskas (22).
 
 
Praėjusiais metais Vilniaus Ševčenkos g. loftų kvartale, 90 kv.m studijoje rezidavęs ČIOP ČIOP šį pavasarį pradėjo kurtis viename iš Žvejų g. pastatų, kuriame užima beveik visą pirmąjį aukštą. 200 kv. m patalpose įrengta ir delikatesų parduotuvėlė, baras, šiltuoju sezonu veikia terasa.
 
„Kūrėmės ir gražinomės palaipsniui, todėl naujas sezonas – puikus laikas prisistatyti viešai ir pasidalinti spėjusiomis subręsti naujienomis. Beje, nuo mūsų neatsiliko ir Vilniaus savivaldybė, puikiai sutvarkiusi krantinę ir pasirūpinusi automobilių stovėjimo vietomis, kurios itin pravers mūsų svečiams“, – teigė ČIOP ČIOP studijos vadovė Urtė Mikelevičiūtė.
 
Pasak jos, studijoje bus rengiamos įvairių šalių kulinarinės sesijos, vyks ne tik privatūs, bet ir visuomeniniai renginiai. Savo renginius ČIOP ČIOP jau organizavo Didžiosios Britanijos, Švedijos, bei Latvijos ambasados, vietinio ir užsienio kapitalo, viešojo ir privataus sektoriaus įmonės, savivaldybė.
 
 
„Jau kuris laikas plečiame savo paslaugų spektrą ir dirbame ties naujais įdomiais kulinariniais projektais. Iš karto po atidarymo, spalio 3 d., vykstame į kulinarinę kelionę po Gruziją, planuojame startuoti „LNK GO“ projekte, konsultuojame kitus restoranus bei maisto pramonės ar su tuo susijusias įmones”, –  komentavo ČIOP ČIOP savininkas Ronaldas Nagrockis.
 
Šį sezoną norintiems tobulinti kulinarinius sugebėjimus ČIOP ČIOP rengs modernios lietuviškos, prancūziškos, itališkos, britiškos, indiškos, vietnamietiškos, tailandietiškos, marokietiškos, meksikietiškos, perujietiškos, amerikietiškos bei fusion virtuvės kursus. Artimiausiu metu studija planuoja pasiūlyti į namų virtuves dar tik žengiančio maisto gaminimo būdo sous-vide (vakuume) edukacines sesijas.
 
Šiam gaminimo būdui pritaikytas buitines orkaites ir vakuumavimo stalčius ČIOP ČIOP turi vienintelė Lietuvoje. Galimybę naudotis moderniausia buitine technika studijai suteikė partnerystė su „Electrolux“ .
„Manome, jog didžiausios Lietuvoje kulinarinės studijos lankytojai turi turėti galimybę ne tik tobulintis pas geriausius virtuvės šefus, bet ir išbandyti karščiausias buitinės technikos inovacijas, kurias nulemia „Electrolux“ patirtis profesionalų rinkoje. Ne veltui mūsų kompanijos technika naudojasi net pusė „Michelin“ žvaigždutėmis įvertintų Europos restoranų“, – sako „Electrolux“ generalinis direktorius Deimantas Kirlys.
 
Naujoje ČIOP ČIOP studijoje Vilniuje vienu metu gali gaminti net 16 kulinarinių sesijų dalyvių, o renginių metu studija sutalpina net iki 100 žmonių.
 
 
ČIOP ČIOP kulinarines sesijas vedantys virtuvės šefai:
 
Tomas Rimvydis (Lietuva) – moderni lietuviška virtuvė. Restorano „Diverso“ (Kaunas) virtuvės šefas. 
 
Marc D'Erceville (Prancūzija) -–  moderni lietuviška virtuvė, Prancūzijos virtuvė.  Dirbo “Michelin” žvaigždutėmis pažymėtuose restoranuose Paryžiuje, Bretanėje bei Šveicarijoje, šią  vasarą atidarė naują mėsainių restoraną „Le Buthcer“ (Vilnius), taip pat yra vienas iš maisto turgaus „Open Kitchen“ iniciatorių. 
 
Jonas Jonušas (Lietuva) –  Amerikietiškas BBQ, Vietnamo virtuvė, Peru virtuvė, Viduržemio jūros regiono virtuvė. Įkvėpimo semiasi keliaudamas po pasaulį ir skirtingas kultūras – Mongoliją, Tobagą, Peru, Kiurasao (Curaçao), Vietnamą, Kretą, Kubą.
 
Anna Baranova (Lietuva) – moderni lietuviška virtuvė, Prancūzijos virtuvė, Tailando virtuvė, Italijos virtuvė, Maroko virtuvė, Meksikos ir kitų Pietų Amerikos šalių virtuvės Gyvenimo ir patirties sėmėsi Prancūzijos gastronomijos sostinėje Bordo, daug keliauja ir įkvėpimo semiasi Europos, Azijos ir Pietų Amerikos šalyse. 
 
Jure Glumac (Slovėnija) – Fusion virtuvė, Viduržemio jūros regiono virtuvė. Ilgus metus dirbo ir vadovavo restoranui Liublianoje, daug keliavo po pasaulį, į Lietuvą atvyko prieš metus ir sėkmingai įsiliejo į gastronomijos pasaulį. Vienas iš maisto turgaus „Open Kitchen“ iniciatorių.
 
Riccardo Bondini (Italija) – Italijos virtuvė. Dirbo restoranuose Italijoje, Portugalijoje bei Prancūzijoje. Šiuo metu restorano „Cafe Monmartre“ virtuvės šefas. 
 
Ronaldas Nagrockis (Lietuva) – Italijos virtuvė, europietiška virtuvė, moderni lietuviška virtuvė. ČIOP ČIOP studijos savininkas, patirties sėmėsi Jamie Oliver restorane, dalyvavo įvairiuose kulinariniuose projektuose ir ne vienerius metus veda VIP renginius. 
 
Edvinas Ališauskas (Lietuva) – Prancūzijos virtuvė, moderni lietuviška virtuvė). Baigė  Someljė mokyklą, „Le Cordon Bleu London“  bei dirbo “IDW Esperanza Resort”,“Dinner by Heston Blumenthal” (2 „Michelin“ žvaigždutės). 
 
Gaspar Fernandes (Indija) – Britų virtuvė, indų virtuvė. Gastronomijos mokėsi Didžiojoje Britanijoje, dirbo garsiuose restoranuose bei 5* viešbučiuose. 
 
Rufus Chua (Singapūras) – Azijos virtuvė. Daug keliavo ir gyveno skirtingose šalyse, jo pagrindinis iššūkis – supažindinti su Azijos virtuvės principais ir išmokyti šios virtuvės patiekalus pasigaminti iš ingredientų, randamų Lietuvoje .
 
Daugiau renginio akimirkų!
 
 
Komentarai0

Panašūs straipsniai

Mėsos skonį pabrėžia tinkamas garnyras
Mėsos skonį pabrėžia tinkamas garnyras

Patyrę virėjai žino, kad, prie mėsos patiekiant netinkamą garnyrą, galima sugadinti viso patiekalo skonį, tuo tarpu sumaniai parinktas - puikiai pabrėš mėsos skonį.

Japonų šitake grybai
Japonų šitake grybai

Šitake grybą Japonijoje maistui ir ligoms gydyti vartoja daugiau nei 2000 metų. Senovės Japonijoje jis buvo toks brangus, kad juo mėgautis galėjo tik valdovai ir jiems artimiausi žmonės. Ant medžių kamienų augantį grybą dar vadina miegančiojo Budos grybu. Iš Japonijos Šitake paplito į Kiniją ir Korėją, Tolimuosius Rytus ir iš ten po visą pasaulį. Gurmanams tai išskirtinis delikatesas.

Vaisiai mažylių mityboje
Vaisiai mažylių mityboje

Daugelis mamyčių nori palepinti savo vaikutį saldžiais vaisiais ir taip sustiprinti jo sveikatą. Kaip ir kada juos įtraukti į racioną?

 Daugiau straipsnių
Ar žinote, kad...

Obuoliuose esančios rūgštys žadina apetitą, o taip pat padeda pasisavinti kitą maistą.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Virtos “gėlytės” Ypatingieji kotletai Burokėlių salotos Salotos su lašiša Grybų padažas GRIETINĖLĖJE TROŠKINTA LYDEKA
Reklama
Prisijunk prie mūsų!