Straipsniai
Greita paieška
Receptai
Draugai

„Čiop Čiop“ siūlo švęsti pavasarį su ridikėliais

2013-05-02 07:31:24
Spausdinti Komentarai     Teksto dydis
„Čiop Čiop“ siūlo švęsti pavasarį su ridikėliais

Netradicinių sprendimų nuolatos ieškanti kulinarijos loftas „Čiop Čiop“ švenčia pagaliau į virtuvę atėjusį pavasarį ir ragina suskubti pasimėgauti pavasarinėms daržovėms. Pavasariniam virtuvės vakarėlių meniu ypatingą dėmesį skyrusi šparagams ir ridikėliams, kulinarijos lofto komanda dalinasi naudingais patarimais, kaip atrasti daugiau ridikėlių skonio spalvų, praturtinant savo patiekalus.

 

  • Kuo mažiau laiko praėjo nuo ridikėlių nuskynimo, tuo daugiau juose išlikę aitrumo. Beje, ridikėlių lapus galima panaudoti gaminant karštus patiekalus, sriubas, padažus.
  • Ridikėliai puikiai dera su daugeliu pieno produktų, kurių švelnus skonis ir konsistencija suteikia atsvarą ridikėlių traškumui bei lengvam kartumui. Pavyzdžiui tarkuotus ridikėlius sumaišius su grietine, šviežiomis žolelėmis bei kitais prieskoniais, gausime gaivų padažą, ypač tinkantį prie žuvies ir mėsos patiekalų, keptų ant atviros ugnies.
  • Plonai pjaustytų ridikėlių grėžinėlių karpačio gali būti naudojamas kaip garnyras karštiems ir šaltiems patiekalams. Ridikėlius taip pat galima sėkimingai derinti  su vaisiais, pavyzdžiui lauke keptą mėsą paskaninti apelsinų ir ridikėlių salsa.
  • Norėdami turtingesnio ridikėlių skonio, marinuokite juos su česnaku, actu, šviežiomis žolelėmis, druska ir šviežiai grūstais pipirais.
  • Nors ridikėlius įprasta valgyti termiškai neapdorotus, ridikėliai gali nustebinti nauju skoniu apkepus juos orkaitėje, keptuvėje ar ant atviros ugnies.
  • Mėgstantiems ridikėliais puošti patiekalus rekomenduojama rinktis įvairių spalvų ridikėlius – baltus, raudonus, violetinius.

 

„Čiop Čiop“ vadovė Urtė Mikelevičiūtė neabejoja, kad šiemet labiau nei bet kada daugelis yra pasiilgę pavasarinių daržovių skonio, kuriuo dar maloniau mėgautis išmėginant netradicinius sprendimus. Todėl ridikėlių, šparagų ir kitų sezoninių daržovių karaliavimą virtuvėje kulinarijos loftas žymi specialiais virtuvės vakarėliais „Šparagai vs. Ridikėliai“. Vakarėlių metu gamindami su profesionaliais šefais visi norintys gali ne tik atrasti naujų skonių, bet ir išmokti daugiau įvairių patiekalų bei produktų gaminimo principų.

Specialiai šiems vakarėliams šefas Ronaldas Nagrockis, kilęs karjeros laiptais „Jamie's Italian“ restorane Londone, paruošė ridikėliais, svogūnų laiškais ir žibutėmis nuspalvintą meniu. Šefas Marc d'Erceville, patirtį kaupęs „Michelin“ žvaigždutėmis pažymėtuose restoranuose Prancūzijoje ir Šveicarijoje, nenusileidžia ir siūlo šparagų, šviežių daržovių bei agurklių gėlių derinius.


Išmokite sezoninių produktų gaminimo principų kulinarijos lofo „Čiop Čiop“ virtuvės vakarėliuose: http://www.ciopciop.lt/renginiai arba kulinarijos kursuose: http://www.ciopciop.lt/kursai.

Komentarai0

Panašūs straipsniai

Spice.lt konkursas Facebook'e
Spice.lt konkursas Facebook'e

Dalyvaukite Facebook'o kokurse ir laimėk www.knyguklubas įteigtą knygą "Naminė duona"!

Konkurso "Velykų vaišės su ŽANA" rezultatai!
Konkurso "Velykų vaišės su ŽANA" rezultatai!

Skelbiami konkurso "Velykų vaišės su ŽANA" rezultatai!

Kalmarai ir jų paruošimas
Kalmarai ir jų paruošimas

Pirkdami šaldytą kalmarą atkreipkite dėmesį į jo mėsos spalvą. Ji turi būti balta. Pati oda būna įvairios spalvos - nuo rausvos iki violetinės. Jeigu kalmaro mėsos gabalai vieni nuo kitų sunkiai atsiskiria, gali būti, kad moliuskai jau buvo atšildyti ir dar kartą užšaldyti. Beje, kuo mažesnis kalmaras, tuo saldensė jo mėsa.

 Daugiau straipsnių
Ar žinote, kad...

Šviežios prieskoninės daržovės ilgai išlaikys aromatą, jei jas užpilsite alyvuogių aliejumi ir sandariai uždarysite.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
KUKURŪZŲ KOŠĖ SU BANANAIS Vengrijos agurkai Kugelis su cukinija Keptas kiaušinis duonoje "jaučio akis" Žemaičių blynai su faršu Želė tortas „Vasarėlė“
Reklama
Prisijunk prie mūsų!