Straipsniai
Greita paieška
Receptai
Draugai

Gaminame sūrį namuose

2014-05-25 11:29:45
Spausdinti Komentarai     Teksto dydis
Gaminame sūrį namuose

Dažnai tenka girdėti: „naminis maistas - skaniausias“, „namie megztos kojinės - šilčiausios“, „sava dekupuota dėžutė - mieliausia“. Ne paslaptis, kad namuose gaminami net patys paprasčiausi patiekalai, rūbai, daiktai savo sudėtimi ar skoniu neretai pranoksta kavinių ar parduotuvių gaminius.
 

Žinomas italų visuomenės ir kultūros veikėjas, rašytojas, judėjimo „Laimingas nuosmukis“ vadovas Mauricijus Palante teigia, kad didžiausia problema ta, jog mes nebeskiriame prekių nuo gėrybių. Anot jo, esama prekių, kurios nėra gėrybės, ir gėrybių, kurios nėra prekės. Svarbiausia žinia yra ta, kad mums reikalingų gėrybių neprivalome pirkti. Juk yra dalykų, kuriuos galime pasigaminti patys  

Rekomenduojama sūrių gamybai vartoti naminius, ne parduotuvėje pirktus produktus, nes pastarieji yra termiškai apdoroti.
 

Varškės sūris

Turimą naminio pieno kiekį reikia surauginti. Tuomet iš rūgpienio pagaminti varškę: surūgusį pieną pilkite į kiaurasamtį, išklotą marle. Kelis kartus perplaukite šaltu vandeniu, nuvarvinkite, bet stipriai nespauskite. Gautą varškę dėkite į dubenėlį, pasūdykite pagal skonį, pagardinkite kmynais, įberkite arbatinį šaukštelį cukraus ir gerai išminkykite.

Pagamintą masę krėskite į sūrio maišą (jį galite pasisiūti iš senų audinių ar įsigyti paprastą skysčiui laidžią marlę), užriškite ir prispauskite, kad išbėgtų visas skystis. Gaminį ištraukite iš maišo ir dėkite į šaldytuvą 4 – 5 valandoms.
 

Olandiškas sūris
 
Reikės: 1 kg varškės, 1l pieno, 2 kiaušinių, 100 gr. sviesto, druskos pagal skonį, pusės arbatinio šaukštelio sodos

Pieną supilkite į puodą, sudėkite varškę ir virkite ant mažos ugnies, kol pasirodys išrūgos. Masę supilti į kiaurasamtį su marle ir nukošti. Nukoštą masę dėti atgal į puodą, įmaišyti suplaktus kiaušinius, sviestą, druską ir sodą. Viską gerai išmaišyti ir kaitinti ant mažos ugnies, kol masė pasidarys vientisa. Paruoštą masę supilti į indelius ir dėti į šaldytuvą, kad sustingtų.
 

Maskarponės sūris
 

Šaltibarščių kefyrą dėkite parai į šaldymo kamerą. Praėjus laikui, sušalusį kefyrą dėkite į marlę ir pakabinkite, kad nuvarvėtų. Palikite nakčiai, o ryte jau galėsite ragauti sūrio gaminį.
 

Ožkos pieno sūris
 

Reikės: 2 l pieno (ne ką tik numelžto, o pastovėjusio apie 24 val. ir atšaldyto), 2 kiaušinių, 2 valg. šaukštų druskos, 400 gr. grietinės

Pieną kaitinkite iki užvirimo. Tuo metu išplakite kiaušinius, druską ir grietinę. Gautą masę supilkite į verdantį pieną, nuolat maišykite, kol pradės virti. Paskui išjunkite ugnį ir masę puode palaikykite 2 – 3 minutes. Atvėsus masę reikia perkošti per marlę, pagardinti mėgstamais prieskoniais ir sudėti į sūrmaišį ar indelius. Rekomenduojama valgyti po paros.
 

 
 
Komentarai0

Panašūs straipsniai

Konkurso „Vasaros desertai“ rezultatai!
Konkurso „Vasaros desertai“ rezultatai!

Skelbiami konkurso „Vasaros desertai“ rezultatai!

„Bijola“ cukrainės rekomendacijos Velykų stalo dekoravimui
„Bijola“ cukrainės rekomendacijos Velykų stalo dekoravimui

Velykos – didžiausia pavasario šventė. O kaip žinome, Šventė – tai ne kasdieniškas, visuomeniškas tam tikro įvykio, datos ar individualios datos, ryškaus gamtos virsmo paminėjimas...

Gydomosios arbatos su medumi
Gydomosios arbatos su medumi

Įvairiomis arbatomis jau nuo seno gydė sunkiausius negalavimus ir susirgimus. Siūlome kelis arbatų receptus, kurie padės nuvyti nuovargį ir suteiks Jūsų organizmui energijos.

 Daugiau straipsnių
Ar žinote, kad...

Apsinuodijus alkoholiu ar vaistais, padės stipri arbata su pienu.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Vištienos kepsniukai Želė tortas „Vasarėlė“ Faršu įdarytos paprikos Jogurtiniai blynai Šokoladinis kokteilis "Šokoladinis dangus" Sūrio padažas makaronams
Reklama
Prisijunk prie mūsų!