Straipsniai
Greita paieška
Receptai
Draugai

Gero arbūzo paieška

2014-09-10 15:35:25
Spausdinti Komentarai     Teksto dydis
Gero arbūzo paieška

Arbūzas – tai didelis naudingų medžiagų lobynas. Jo minkštimas – puikus ląstelienos šaltinis organizmui. Ji ne tik padeda sureguliuoti virškinimą, tačiau yra puiki priemonė skrandžio negalavimams malšinti, nes neutralizuoja rūgščių perteklių. Dėl minkštime esančių švelnių maistinių skaidulų arbūzas sumažina cholesterino kiekį.

Arbūzai stiprina dantenas, todėl labai naudinga arbūzų sultimis skalauti burną. Arbūzai atitolina senatvę, nes juose daug folio rūgšties, antioksidantų ir kitų biologiškai aktyvių medžiagų bei dėl esančio mineralinių medžiagų derinio (kalio, geležies, magnio, mangano). Dėl gausaus geležies kiekio arbūzas naudingas tiems, kas serga mažakraujyste.
 
Nors arbūzuose daug cukraus, juos gali valgyti net tie, kas serga cukriniu diabetu - juose yra lengvai įsisavinamos cukraus rūšys – sacharozė, griukozė ir fruktozė. Tik nereikia pamiršti, kad tokiu atveju leidžiama valgyti nedidelį šio vaisiaus kiekį.
 
O pati arbūzų dieta arba arbūzų iškrovos dienos gali tapti puikia priemone norint išlaikyti puikią figūrą.
 
Veido prausimas arbūzų sultimis arba arbūzo kaukės pagerina odos spalvą ir išlygina odą.
 
Arbūzai sumažina troškulį, pamaitina, gerai valo ir drėkina kūno odą.
 
Tiesa, yra ir neigiamų arbūzų savybių - juose daugybė nitratų. Prisiminkite tai, kad ir kaip jus bandytų įtikinti arbūzų naudingumu suinteresuoti asmenys. Ypač įtartini birželio mėnesį greitai derantys arbūzai, pardavinėjami tiesiai iš mašinų pakelėse. Bet kuriuo atveju nevalgykite arbūzų iki pat žievės, nes nitratai koncentruojasi žievėje ir prie jos esančiame sluoksnyje.
 
Arbūzai greitai genda. Perpjautą pusę arbūzo geriausiai suvalgyti per dieną, vėliausiai – kitą rytą. Jie blogai išsilaiko net šaldytuve, nes per daug saldūs ir labai „patinka“ greitai besidauginančioms bakterijoms.
 
Kaip išsirinkti geriausią:
 
  • Sausa kotelio vieta.
  • Geltona dėmė ant šono (bet nelabai didelė).
  • Jis turi būti didelis, tačiau nesunkus.
  • Stuksenant turi girdėtis duslus garsas.
  • Neturi būti įpjovimų ir įskilimų.
  • Aiškiai matomas juostelių raštas.
  • Mažas papuvęs taškas arbūzo centre yra ženklas, kad buvo panaudota nitratų.
  • Blizgantis viršutinis sluoksnis be matinių apnašų.
  • Prieš valgydami arbūzą gerai nuplaukite su šepetėliu ir sausai nušluostykite.
Komentarai0

Panašūs straipsniai

Kaip degustuoti alų
Kaip degustuoti alų

Daugeliui gali pasirodyti, jog degustuoti alų yra labai paprasta: tereikia tik nusipirkti alaus ir jį išgeri. Tačiau nuolat dėdėja žmonių, kurie supranta, kad alaus degustavimas gali būti toks pat sudėtingas kaip ir vynų. Šiuo metu yra daug alaus daryklų, kurios gamina gausybę alaus rušių, todėl alaus mėgėjai turi išmokti, kaip iš visų rušių atsirinkti tai, kas yra geriausia.

Įsigijote sulčiaspaudę – o kas toliau?
Įsigijote sulčiaspaudę – o kas toliau?

Vasara – puikus metas, kurio laukia visi šviežių vaisių, uogų ir daržovių mėgėjai. Tad, išvydus ant prekystalio iš toli šviečiančias uogas ar raudonskruosčius obuoliukus, noras pradėti maitintis sveikiau kyla natūraliai ir kai toks didelis skanumynų pasirinkimas aplink, tai atrodo visai įgyvendinamas tikslas. „Dažnai norėdami sveikiau maitintis žmonės pasirenka techniką, kuri tai padėtų padaryti, tarsi užtvirtintų pasiryžimą. Šiuo metu matoma ...

Ilzenbergo dvaras ir ūkis - istorijos ir gamtos lobynas
Ilzenbergo dvaras ir ūkis - istorijos ir gamtos lobynas

Garsėjantis savo grožiu, ramybe ir nepaliesta gamta penkis šimtmečius skaičiuojantis Ilzenbergo dvaras (Juodupės sen.) yra tikras istorijos ir gamtos lobynas. Nuostabaus dvaro išpuoselėtoje teritorijoje įkurtas didžiausias Baltijos šalyse biodinaminiais pagrindais veikiantis ūkis. Ilzenberge auginama ir gaminama tik itin švari ir natūrali žemės ūkio produkcija.

 Daugiau straipsnių
Ar žinote, kad...

Kiaušinio baltymas lengviau atsiskirs nuo trynio, jei kiaušinis bus šaltas.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Mėsos troškinys su daržovėmis Dešrelės su bulvėmis Šviežių kopūstų sriuba Miltiniai blynai Kepti šonkauliukai medaus-garstyčių marinate Čirviniai blynai
Reklama
Prisijunk prie mūsų!