Straipsniai
Greita paieška
Receptai
Draugai

Gero arbūzo paieška

2014-09-10 15:35:25
Spausdinti Komentarai     Teksto dydis
Gero arbūzo paieška

Arbūzas – tai didelis naudingų medžiagų lobynas. Jo minkštimas – puikus ląstelienos šaltinis organizmui. Ji ne tik padeda sureguliuoti virškinimą, tačiau yra puiki priemonė skrandžio negalavimams malšinti, nes neutralizuoja rūgščių perteklių. Dėl minkštime esančių švelnių maistinių skaidulų arbūzas sumažina cholesterino kiekį.

Arbūzai stiprina dantenas, todėl labai naudinga arbūzų sultimis skalauti burną. Arbūzai atitolina senatvę, nes juose daug folio rūgšties, antioksidantų ir kitų biologiškai aktyvių medžiagų bei dėl esančio mineralinių medžiagų derinio (kalio, geležies, magnio, mangano). Dėl gausaus geležies kiekio arbūzas naudingas tiems, kas serga mažakraujyste.
 
Nors arbūzuose daug cukraus, juos gali valgyti net tie, kas serga cukriniu diabetu - juose yra lengvai įsisavinamos cukraus rūšys – sacharozė, griukozė ir fruktozė. Tik nereikia pamiršti, kad tokiu atveju leidžiama valgyti nedidelį šio vaisiaus kiekį.
 
O pati arbūzų dieta arba arbūzų iškrovos dienos gali tapti puikia priemone norint išlaikyti puikią figūrą.
 
Veido prausimas arbūzų sultimis arba arbūzo kaukės pagerina odos spalvą ir išlygina odą.
 
Arbūzai sumažina troškulį, pamaitina, gerai valo ir drėkina kūno odą.
 
Tiesa, yra ir neigiamų arbūzų savybių - juose daugybė nitratų. Prisiminkite tai, kad ir kaip jus bandytų įtikinti arbūzų naudingumu suinteresuoti asmenys. Ypač įtartini birželio mėnesį greitai derantys arbūzai, pardavinėjami tiesiai iš mašinų pakelėse. Bet kuriuo atveju nevalgykite arbūzų iki pat žievės, nes nitratai koncentruojasi žievėje ir prie jos esančiame sluoksnyje.
 
Arbūzai greitai genda. Perpjautą pusę arbūzo geriausiai suvalgyti per dieną, vėliausiai – kitą rytą. Jie blogai išsilaiko net šaldytuve, nes per daug saldūs ir labai „patinka“ greitai besidauginančioms bakterijoms.
 
Kaip išsirinkti geriausią:
 
  • Sausa kotelio vieta.
  • Geltona dėmė ant šono (bet nelabai didelė).
  • Jis turi būti didelis, tačiau nesunkus.
  • Stuksenant turi girdėtis duslus garsas.
  • Neturi būti įpjovimų ir įskilimų.
  • Aiškiai matomas juostelių raštas.
  • Mažas papuvęs taškas arbūzo centre yra ženklas, kad buvo panaudota nitratų.
  • Blizgantis viršutinis sluoksnis be matinių apnašų.
  • Prieš valgydami arbūzą gerai nuplaukite su šepetėliu ir sausai nušluostykite.
Komentarai0

Panašūs straipsniai

Kulinarija - hobis nešantis ir džiaugsmą, ir pelną
Kulinarija - hobis nešantis ir džiaugsmą, ir pelną

Daliai žmonių maisto ruoša - ne tik kasdienė prievolė, norint pasisotinti, bet ir malonus laisvalaikis, būdas atsipalaiduoti bei išlaisvinti kūrybinę energiją. Jūs taip pat negalite gyventi be virtuvę užliejančių aromatų, išskirtinių skonių paieškų ir susižavėjimo kupinų valgytojų padėkų? Atsiduokite kulinarinei aistrai ir paverskite savo hobį pelną nešančiu darbu.

Neįtikėtini drožiniai
Neįtikėtini drožiniai

Skanu, žavinga, išradinga...

Arbatpinigiai
Arbatpinigiai

Etiketo žinovai arbatpinigių klausimą palieka kiekvieno ten besilankančio sąžinei bei kompromisui su pačiu savimi. Etiketo protokolo žinovas Arminas Lydeka sako, kad arbatpinigių palikimas visais atvejais nėra privalomas.

 Daugiau straipsnių
Ar žinote, kad...

Jei uogienė pyragėliams per skysta, tai į ją įdėkite 2-3 šaukštus džiūvėsėlių arba kukurūzų dribsnių. Įdaras bus labai skanus.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Marinuota strimele Tiesiog salotos Troškintos kiaulienos kepenėlės Vengrijos agurkai Vištienos širdelių guliašas Vištienos kepsniukai
Reklama
Prisijunk prie mūsų!