Straipsniai
Greita paieška
Receptai
Draugai

Idėjos vasariškoms salotoms su grybais

2014-07-20 11:57:13
Spausdinti Komentarai     Teksto dydis
Idėjos vasariškoms salotoms su grybais

Vasara – grybų metas. Siūlome išbandyti tikrai vasariškus receptus – įvairias salotas su grybais.

Šaltam užkandžiui grybai paprastai tiekiami marinuoti arba virti savo sultyse. Be to, šalti patiekalai gaminami ir iš virtų bei sūdytų grybų. Kad pastarieji nebūtų tokie sūrūs, jie mirkomi šaltame vandenyje, pjaustomi gabaliukais ir maišomi su kitais produktais. Džiovinti grybai mirkomi kol išbrinks, paskui pjaustomi gabaliukais ir maišomi su kitais paruoštais produktais.


Šviežių kopūstų ir grybų salotos

150 g kopūstų, 10 g džiovintų grybų,

70 g svogūnų, 15 g aliejaus,

2 griežinėliai citrinos, cukraus,

druskos, pipirų.

Šviežius kopūstus supjaustykite plonais šiaudeliais ir ištrinkite su druska. Džiovintus grybus išmirkykite, išvirkite, supjaustykite šiaudeliais ir pakepinkite aliejuje kartu su svogūnais. Tada grybus sumaišykite su kopūstais, apšlakstykite citrinos sultimis, pabarstykite cukrumi bei druska, maltais pipirais ir išmaišę papuoškite petražolių lapeliais.


Burokėlių ir grybų salotos

200 g nedidelių burokėlių,

100 g virtų grybų, svogūnas,

0,5 šaukšto acto,

2 šaukštai aliejaus,

stiklinė vandens, lauro lapas,

cukraus, druskos.

Burokėlius išvirkite, nulupkite, supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną. Virtus arba marinuotus grybus supjaustykite mažais kvadratėliais ir sumaišykite su burokėliais. Salotas užpilkite šaltu marinatu.

Marinatui į puodą įpilkite vandens, įmeskite lauro lapą ir, pavirinę maždaug 5 min., įberkite cukraus, druskos, įpilkite acto ir užvirinkite. Po to lauro lapą išimkite, įpilkite aliejaus ir išmaišykite.

Marinatu užpiltas salotas palaikykite maždaug porą valandų ir, dar kartą išmaišę, sudėkite į salotinę. Puoškite mažomis grybų kepurėlėmis.


Grūzdų salotos

100 g grūzdų,

2 šaukštai konservuotų žalių žirnelių,

mažas svogūnas, šaukštas aliejaus,

maltų pipirų, garstyčių, druskos,

svogūnų laiškų.

Grūzdus nuvalykite, nuplaukite, supjaustykite didokais gabalėliais ir, įpylę daug vandens, virkite 15–20 minučių. Tada vandenį nupilkite, užpilkite šaltu, dar kartą užvirinkite, išpilkite į kiaurasamtį ir perliekite šaltu vandeniu. Taip išvirti grūzdai nebus kartūs.

Į paruoštus grybus sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną, žirnelius, įdėkite garstyčių, pasūdykite, pabarstykite pipirais ir gerai išmaišykite. Sudėję į salotinę, apibarstykite pjaustytais svogūnų laiškais.


Grybų ir pomidorų salotos

200 g grybų, 200 g pomidorų, svogūnas,

100 g grietinės, druskos,

šaukštelis smulkiai supjaustytų krapų

ar petražolių lapelių.

Nuvalytus, nuplautus ir išvirtus didesnius grybus supjaustykite. Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite skiltelėmis, o svogūną – kubeliais. Viską sudėkite į dubenį, pabarstykite druska, supilkite 2/3 grietinės ir išmaišykite.

Salotas sudėkite į salotinę, užpilkite likusia grietine, apibarstykite krapais arba petražolių lapeliais.



 Angliškos salotos

2 virtos salierų šaknys,

50 g grybų, viščiuko filė,

šaukštas majonezo,

šaukštelis paruoštų garstyčių,

nedidelis raugintas agurkas,

ridikėlių, salotų lapų.

Salierus supjaustykite šiaudeliais, virtą viščiuką – gabaliukais, agurkus ir grybus – šiaudeliais arba mažyčiais kubeliais, posūdykite ir užpilkite su garstyčiomis sumaišytu majonezu. Puoškite salotų lapais ir ant jo uždėkite roželėmis išpjaustytų ridikėlių.


Baltarusiškos džiovintų baravykų salotos

50 g džiovintų baravykų,

200 g kepenų,

200 g sūdytų agurkų,

150–200 g svogūnų,

0,5 stiklinės majonezo,

3 šaukštai aliejaus,

pipirų, druskos, žalumynų.

Džiovintus baravykus nuplaukite, išmirkykite ir išvirkite. Atvėsusius grybus supjaustykite, sudėkite šiaudeliais pjaustytas virtas kepenis, pakepintas su svogūnais, suberkite pjaustytus agurkus. Viską pabarstykite pipirais bei druska, gerai išmaišykite ir apipilkite majonezu. Ant viršaus užpilkite aliejais ir papuoškite prieskoniniais žalumynais.

Komentarai0

Panašūs straipsniai

 Restorano „Stikliai“ naujo meniu pristatymas išskirtinėje vakarienėje (foto)
Restorano „Stikliai“ naujo meniu pristatymas išskirtinėje vakarienėje (foto)

Geras maistas ir netradicinės pramogos vis labiau užvaldo Lietuvą ir tenkina kulinarinių įdomybių mėgėjų poreikius. Jau keleri metai kaip viena geidžiamiausių pramogų – vieno vakaro restoranai ir netradicinės vakarienės. Juo...

Tradiciška lietuviška virtuvė gali būti labai moderni
Tradiciška lietuviška virtuvė gali būti labai moderni

Lietuvos pirmininkavimas Europos Sąjungai yra puiki galimybė atskleisti turtingą Lietuvos kulinarinį paveldą ir parodyti, jog modernumas ir lietuviška virtuvė yra suderinama, todėl žinomas šalies virtuvės šefas Ronaldas Nagrockis kulinarijos lofte „Čiop Čiop“ pristatė, kaip gali atrodyti šiandieninė lietuviška virtuvė ir, į ką reikėtų atkreipti dėmesį, norint nustebinti ne tik į svečius iš užsienio atvykstančius verslininkus, politikus ar turi...

Kovoje su nutukimu – saldžiųjų gėrimų mokestis
Kovoje su nutukimu – saldžiųjų gėrimų mokestis

Prancūzijoje šią savaitę patvirtintas naujas mokestis, kuriuo bus apmokestinti visi šalyje parduodami saldieji gėrimai. Šiuo mokesčiu siekiama kovoti su vis didėjančiu gyventojų nutukimu bei tuo pačiu papildyti valstybės iždą, praneša mnn.com.

 Daugiau straipsnių
Ar žinote, kad...

Keksas gausis gražiai gelsvos spalvos, jei trynį su trupučiu druskos ištrinsite iš vakaro ir paliksite iki ryto šaltai.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Žemaičių blynai su faršu Troškintos kiaulienos kepenėlės Įdaryti makaronų vamzdeliai Jogurtiniai blynai Purūs keksiukai Keksiukai su spanguolėmis
Reklama
Prisijunk prie mūsų!