Straipsniai
Greita paieška
Receptai
Draugai

Įdomūs faktai apie prieskonius

2014-05-05 17:43:47
Spausdinti Komentarai     Teksto dydis
Įdomūs faktai apie prieskonius
Viduramžiais už muskato riešutų vagystę nukirsdavo ranką, o  už šafranų „klastojimą“ grėsė mirties bausmė. Nesistebėkite – prieskonių kainos tais laikasi buvo daug didesnės nei šiandien (pavyzdžiui, 100 g muskato riešutų kainavo tiek pat, kiek 6 jaučiai).
 
Senovėje prieskoniai atliko tokį pat svarbų politinį ir ekonominį vaidmenį, kaip šiandien nafta ir dujos. Siūlome susipažinti su keliais įdomiais faktais.
 
Kmynai – vienas iš seniausiai Europoje vartojamų prieskonių. Jis žinomas jau daugiau kaip 5000 metų.
 
Siekiant patenkinti kasdienį vitaminų poreikį, piramides stačiusiems vergams Egipte kasdien duodavo svogūnų.
 
Romėnai kovoje su skruzdėmis naudodavo raudonėlius.
 
Actekai savo valdovui mokesčius mokėdavo vanilės ankštimis.
 
Baziliko šakelė rankose reiškė kvietimą paflirtuoti.
 
Senovės Graikijoje laurų lapai buvo laikomi šventais. Saulės dievas Apolonas vaizduotas su laurų vainiku ant galvos. Tokie vainikai simbolizavo jėgą ir pergalę, todėl jais apdovanodavo čempionus.
 
Romėnai pirmieji pradėjo naudoti prieskonius kosmetiniais tikslais: gvazdikėlius kramdyutavo siekiant užtikrinti gaivų burnos kvapą,  gerklę skalaudavo čiobrelių ir raudonėlių nuoviru , o rankas ir kojas – mėtų nuoviru.
 
Vienas iš pačių seniausių prieskonių yra česnakas. Jis Kinijoje ir Egipte buvo auginamas daugiau kaip prieš 5000 metų.
 
Tai, kad mėsa su prieskoniais daug skanesnė, žmonės suprato daugiau nei prieš 5000 metų.
 
Pirmoji prieskonių enciklopedija buvo išleista XVI amžiuje.
 
Komentarai0

Panašūs straipsniai

Konkurso "Velykų vaišės su ŽANA" rezultatai!
Konkurso "Velykų vaišės su ŽANA" rezultatai!

Skelbiami konkurso "Velykų vaišės su ŽANA" rezultatai!

„Bijola“ cukrainės rekomendacijos Velykų stalo dekoravimui
„Bijola“ cukrainės rekomendacijos Velykų stalo dekoravimui

Velykos – didžiausia pavasario šventė. O kaip žinome, Šventė – tai ne kasdieniškas, visuomeniškas tam tikro įvykio, datos ar individualios datos, ryškaus gamtos virsmo paminėjimas...

Kulinarijos loftas ČIOP ČIOP kviečia pradėti vasarą sekmadieniniame šeimos barbekiu (foto)
Kulinarijos loftas ČIOP ČIOP kviečia pradėti vasarą sekmadieniniame šeimos barbekiu (foto)

Stilingu skanaus maisto gaminimu ir patiekimu garsėjantis kulinarijos loftas ČIOP ČIOP kviečia pirmąją vasaros dieną sutikti terasoje greta griliaus.

 Daugiau straipsnių
Ar žinote, kad...

Sutarkuotos bulvės nepajuoduos, jei įpilsite šiek tiek pieno, įdėsite varškės arba citrinos rūgštelės.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Keksiukai su spanguolėmis Želė tortas „Vasarėlė“ Slyvų pyragas Makaronai su pomidorais ir sūriu Burokėlių salotos Troškintos kiaulienos kepenėlės
Reklama
Prisijunk prie mūsų!