Straipsniai
Greita paieška
Receptai
Draugai

Įdomybės ir negirdėti faktai apie alkoholį

2011-04-21 11:54:48
Spausdinti Komentarai     Teksto dydis
Įdomybės ir negirdėti faktai apie alkoholį

Ar žinojai, kad  žodis „tostas“ kilęs iš senovės Romos, kurios gyventojai į vyną dėdavo paskrudintos duonos gabaliukų? O tai, kad Prancūzijos vynuogynų dirvožemis yra latokiu būdu žemę grąžinti į vietą? Pateikiame kelis faktus, kurių apie alkoholį gal dar neteko girdėti.

• Dažnniausiai manoma, kad alkoholis sušildo organizmą, pakelia temperatūrą, bet viskas yra atvirkščiai – jis sumažina kūno temperatūrą.

• JAV himno muzika buvo pasiskolinta iš vienos tų laikų užstalės dainos.

• Angliškas posakis: „The quick brown fox jumps over the lazy dog“ (greita lapė peršoka per tingų šunį – liet.) Tai pati trumpiausia frazė anglų kalba, kurioje panaudojamos visos abėcėlės raidės. Tačiau stikliuko mėgėjai turi savo versiją: „Pack my box with five dozen liquor jugs“ (supakuokite man į dėžę penkiasdešimt ąsočių su alkoholiu – liet.).

• Beveik visose daržovėse ir vaisiuose yra alkoholio.

• Slėgis šampano butelio viduje tris kartus didensis nei automobilio padangų slėgį.

• Pats ilgiausias baras yra įrengtas Ohajo valstijoje, JAV. Jo ilgis - 126 metrai. Tačiau yra teigiančių, kad Ilinojaus valstijoje, JAV, yra 209 metrų ilgio baras.

• Seniausias žmonijos istorijoje žinomas receptas yra alaus ruošimo instrukcija.

• Viename šampano butelyje yra apie 49 milijonus burbuliukų.

• Senovės romėnai alų vadino derlingumo deivės Ceres ir žodžio „vis“, reiškiančio stiprybę, junginiu: cerevisia.

• Žmogaus organizmas taip pat gamina alkoholį. Šis procesas nenutrūkstamai vyksta visas 24 h per parą, septynias dienas per savaitę.

• Alus buteliuose buvo pradėtas pardavinėti 1850 metais. 1935-aisiais jis pradėtas pilstyti į skardines.

• XVII amžiuje į termometrus buvo pilamas brendis.

• Kai kuriose Europos valstybėse alkoholis pardavinėjamas ir „McDonald’s“ restoranuose. Pasak šių maisto įstaigų vadovybės, reikia orientuotis į įvairių poreikių klientus.

• Japonų sakė klaidingai vadinama degtine, nes iš tiesų tai yra alus.

Komentarai0

Panašūs straipsniai

Menininkas sukūrė indus iš apelsino žievės
Menininkas sukūrė indus iš apelsino žievės

Izraelyje, žydų ir arabų kaime gimęs arabų kilmės menininkas Wahat-al-Salam mėgsta eksperimentuoti su kasdienybėje sutinkamais daiktais. Pasinaudodamas paprasta lydymo ir džiovinimo technika jis sukūrė indus iš apelsino žievės.

10 faktų apie kefyrą
10 faktų apie kefyrą

Kefyras – gana įprastas produktas mūsų racione, tačiau tiesa ta, kad dauguma iš mūsų apie jį žino labai mažai. Jis ne tik gerina virškinimą ir turi naudingųjų bakterijų, bet taip pat pasižymi ir kitomis vertingomis savybėmis.

Gydomės daržovių sultimis
Gydomės daržovių sultimis

Sultys (lot. succus) – tai preparatai iš šviežios augalinės žaliavos. Jos išgaunamos presuojant sultingas augalo dalis – uogas, lapus ar net visą augalą. Natūralios sultys namų sąlygomis gaminamos taip: šviežiai surinkta augalinė žaliava nuplaunama, susmulkinama, sutrinama į tyrelę ir nuspaudžiama per tankų audinį.

 Daugiau straipsnių
Ar žinote, kad...

Kiaušinių baltymus greičiau išplaksite ir jie bus puresni, jei į juos įbersite žiupsnelį druskos.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Purūs blyneliai Varškės pyragas su pudingu Trešnių trauktinė Želė tortas „Vasarėlė“ Kukurūzai su medumi Sūrio padažas makaronams
Reklama
Prisijunk prie mūsų!