Straipsniai
Greita paieška
Receptai
Draugai

Įdomybės ir negirdėti faktai apie alkoholį

2011-04-21 11:54:48
Spausdinti Komentarai     Teksto dydis
Įdomybės ir negirdėti faktai apie alkoholį

Ar žinojai, kad  žodis „tostas“ kilęs iš senovės Romos, kurios gyventojai į vyną dėdavo paskrudintos duonos gabaliukų? O tai, kad Prancūzijos vynuogynų dirvožemis yra latokiu būdu žemę grąžinti į vietą? Pateikiame kelis faktus, kurių apie alkoholį gal dar neteko girdėti.

• Dažnniausiai manoma, kad alkoholis sušildo organizmą, pakelia temperatūrą, bet viskas yra atvirkščiai – jis sumažina kūno temperatūrą.

• JAV himno muzika buvo pasiskolinta iš vienos tų laikų užstalės dainos.

• Angliškas posakis: „The quick brown fox jumps over the lazy dog“ (greita lapė peršoka per tingų šunį – liet.) Tai pati trumpiausia frazė anglų kalba, kurioje panaudojamos visos abėcėlės raidės. Tačiau stikliuko mėgėjai turi savo versiją: „Pack my box with five dozen liquor jugs“ (supakuokite man į dėžę penkiasdešimt ąsočių su alkoholiu – liet.).

• Beveik visose daržovėse ir vaisiuose yra alkoholio.

• Slėgis šampano butelio viduje tris kartus didensis nei automobilio padangų slėgį.

• Pats ilgiausias baras yra įrengtas Ohajo valstijoje, JAV. Jo ilgis - 126 metrai. Tačiau yra teigiančių, kad Ilinojaus valstijoje, JAV, yra 209 metrų ilgio baras.

• Seniausias žmonijos istorijoje žinomas receptas yra alaus ruošimo instrukcija.

• Viename šampano butelyje yra apie 49 milijonus burbuliukų.

• Senovės romėnai alų vadino derlingumo deivės Ceres ir žodžio „vis“, reiškiančio stiprybę, junginiu: cerevisia.

• Žmogaus organizmas taip pat gamina alkoholį. Šis procesas nenutrūkstamai vyksta visas 24 h per parą, septynias dienas per savaitę.

• Alus buteliuose buvo pradėtas pardavinėti 1850 metais. 1935-aisiais jis pradėtas pilstyti į skardines.

• XVII amžiuje į termometrus buvo pilamas brendis.

• Kai kuriose Europos valstybėse alkoholis pardavinėjamas ir „McDonald’s“ restoranuose. Pasak šių maisto įstaigų vadovybės, reikia orientuotis į įvairių poreikių klientus.

• Japonų sakė klaidingai vadinama degtine, nes iš tiesų tai yra alus.

Komentarai0

Panašūs straipsniai

Pavasarį karaliauja žalieji šparagai
Pavasarį karaliauja žalieji šparagai

Viena vertingiausių pavasarinio sezono daržovių šparagai, kažkada nepatikliai vertinti dėl keistos išvaizdos, šiuo metu gauna ypatingą virtuvės šefų dėmesį.

Tarptautiniame dizaino konkurse auksu vėl apdovanotas lietuvis
Tarptautiniame dizaino konkurse auksu vėl apdovanotas lietuvis

Kasmet Italijoje vykstančiuose pasauliniuose „A'Design Award and Competition" apdovanojimuose antrus metus iš eilės pakuotės dizaino kategorijoje auksu buvo įvertintas LGDA (Lietuvos grafinio dizaino asociacijos) narys, dizaineris Edvardas Kavarskas.

Ką reikia žinoti apie daržovių apdorojimą...
Ką reikia žinoti apie daržovių apdorojimą...

Maždaug 70 proc. vitaminų žūva, kai daržovės verdamo labai sūriame vandenyje. Todėl geriau sūdykite prieš pat baigiant virti.
Nevirkite ir nešutinkite daržovių kelias valandas ir nepripilkite į puodą vandens daugiau negu reikia. Puodą sandariai uždenkite dangčių, tada deguonis išsiskirs su garais ir vitaminai nesioksiduos. Jeigu nesilaikysite šios taisyklės, pavyzdžiui, troškinamuose kopūstuose liks tik apie 30 proc. vitamino C, o bulvių košė...

 Daugiau straipsnių
Ar žinote, kad...

Jei jus kankina nemiga, 500 g salotų lapų 5 minutes virkite viename litre vandens. Po to atvėsinkite ir perkoškite. Prieš miegą iškerkite po stiklinę šio gėrimo.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Virtos “gėlytės” Želė tortas „Vasarėlė“ Grybų padažas Žemaičių blynai su faršu Sūrio padažas makaronams Čenakai
Reklama
Prisijunk prie mūsų!