Straipsniai
Greita paieška
Receptai
Draugai

Indiškos virtuvės restoranas Lietuvoje

2012-07-30 12:03:04
Spausdinti Komentarai     Teksto dydis
Indiškos virtuvės restoranas Lietuvoje

Nebijote rizikuoti ir mėgstate naujoves? Jeigu - taip, tai naujas indiškas resotaranas Lietuvoje turėtų Jums patikti. Trumpas interviu su šio restorano įkūrėju Binish Kuruvilla.

 

Kas pastūmėjo atidaryti savo restoraną Lietuvoje?
Atsidaryti savo restoraną buvo tik laiko klausimas. Visada mėgau gaminti, ir svajojau apie nuosavą virtuvę. Savo restoraną atidariau Lietuvoje, nes tai naujieji mano namai.
 
Ar iš Lietuvoje perkamų produktų, pavyksta pagaminti orginalaus skonio indiškus patiekalus?
Daugiau negu pusė produktų, kuriuos naudoju, lengvai prieinami  Lietuvoje. Tačiau kokybė ir kainos, kuriomis prekiaujama Lietuvoje, verčia mus užsisakinėti ir siųsdintis prekes (prieskonius) iš Jungtinės Karalystės.
 
Gandas ar tiesa, kad kol negavote tikrų indiškų prieskonių siuntos, tol neatidarėte savo restorano?
Tai galbūt labiau gandai. Sutapimas, tuo pat metu nerimastingai laukėme prieskonių siuntos ir baiginėjome įsirenginėti virtuvę.
 
Galbūt radote kažkokių panašumų tarp Lietuviškos ir Indiškos virtuvės?
Nieko, išskyrus tai, kad ir ten, ir ten maisto gamybai naudojama druska ir ugnis :)
 
Nors visada svajojo apie darbą virtuvėje ir nuosavo restorano atidarymą, iki atidarydamas Moksha dirbo pramonės srityje, kuri atvedė jį Estiją. Ten sutiko lietuvaitę Laurą, su kuria po vedybų atvyko gyventi į Lietuvą ir šiemet ryžosi įgyvendinti svajonę pavadinimu - Moksha. Iki atidarydamas savo restoraną Binish yra dirbęs ne tik indų virtuvėje, bet ir italų, afrikiečių bei kiniečių.

Nuotraukoje su kolega Linu, kuris taip pat dirba Moksha restorane.

Komentarai0

Panašūs straipsniai

Trumpas interviu su virtuvės šefu Ronaldu Nagrockiu
Trumpas interviu su virtuvės šefu Ronaldu Nagrockiu

Keliaudamas po Italijos regionus ir Siciliją labai nustebau, nes italai negamina jokiu įmantrių patiekalų, o labai paprastą, bet skanų maistą. Aš nekalbu apie Italijos didmiesčius, kur yra tikrai super gerų restoranų. Bet mano misija buvo aplankyti tas vietas, kur mažiausiai turistų ir kur maistas gaminamas pagal senovės papročius. Pagrindinė taisyklė: valgyti daug ir riebiai :) Ypač šiaurės Italijoj nereti pietūs susideda iš polentos su žvėri...

Italų virtuvė
Italų virtuvė

Italija – tai picos, spagečių, alyvuogių aliejaus, espreso (it. espresso) kavos bei kapučino šalis. Itališka virtuvė įvairi ir skirtinga visoje Italijoje. Tai ne tik tradiciniai makaronai bet ir gausybė daržovių, vaisių, žuvies, sūrio patiekalų.

Indiška virtuvė
Indiška virtuvė

Indiška virtuvė – viena seniausių ir tobuliausių. Indams valgymas suteikia ypatingo džiaugsmo. Net skurdžiai gyvenančios šeimos maistui skiria labai daug dėmesio, nes ir paprastus ryžius pagardinti galima įvairiomis čia augančiomis daržovėmis ar vaisiais, prieskoninių žolelėmis, tad patiekalas gali įgauti vis kitokius skonius.

 Daugiau straipsnių
Ar žinote, kad...

Šviežią mėsą bus lengviau pjaustyti, jei ją šiek tiek palaikykite šaldytuve.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
GRYBAI  SU BALTU PADAŽU Sūrio padažas makaronams Purūs keksiukai Jogurtiniai blynai Trešnių trauktinė Kugelis su cukinija
Reklama
Prisijunk prie mūsų!