Straipsniai
Greita paieška
Receptai
Draugai

Indiškos virtuvės restoranas Lietuvoje

2012-07-30 12:03:04
Spausdinti Komentarai     Teksto dydis
Indiškos virtuvės restoranas Lietuvoje

Nebijote rizikuoti ir mėgstate naujoves? Jeigu - taip, tai naujas indiškas resotaranas Lietuvoje turėtų Jums patikti. Trumpas interviu su šio restorano įkūrėju Binish Kuruvilla.

 

Kas pastūmėjo atidaryti savo restoraną Lietuvoje?
Atsidaryti savo restoraną buvo tik laiko klausimas. Visada mėgau gaminti, ir svajojau apie nuosavą virtuvę. Savo restoraną atidariau Lietuvoje, nes tai naujieji mano namai.
 
Ar iš Lietuvoje perkamų produktų, pavyksta pagaminti orginalaus skonio indiškus patiekalus?
Daugiau negu pusė produktų, kuriuos naudoju, lengvai prieinami  Lietuvoje. Tačiau kokybė ir kainos, kuriomis prekiaujama Lietuvoje, verčia mus užsisakinėti ir siųsdintis prekes (prieskonius) iš Jungtinės Karalystės.
 
Gandas ar tiesa, kad kol negavote tikrų indiškų prieskonių siuntos, tol neatidarėte savo restorano?
Tai galbūt labiau gandai. Sutapimas, tuo pat metu nerimastingai laukėme prieskonių siuntos ir baiginėjome įsirenginėti virtuvę.
 
Galbūt radote kažkokių panašumų tarp Lietuviškos ir Indiškos virtuvės?
Nieko, išskyrus tai, kad ir ten, ir ten maisto gamybai naudojama druska ir ugnis :)
 
Nors visada svajojo apie darbą virtuvėje ir nuosavo restorano atidarymą, iki atidarydamas Moksha dirbo pramonės srityje, kuri atvedė jį Estiją. Ten sutiko lietuvaitę Laurą, su kuria po vedybų atvyko gyventi į Lietuvą ir šiemet ryžosi įgyvendinti svajonę pavadinimu - Moksha. Iki atidarydamas savo restoraną Binish yra dirbęs ne tik indų virtuvėje, bet ir italų, afrikiečių bei kiniečių.

Nuotraukoje su kolega Linu, kuris taip pat dirba Moksha restorane.

Komentarai0

Panašūs straipsniai

Kinijos mitybos paslaptys
Kinijos mitybos paslaptys

Nepaisant to, kad pasaulyje daug įvairiausių dietų, mitybos specialistai vieningai sutaria, jog nuo maisto kiekio ir kokybės priklauso žmogaus sveikata bei jo gyvenimo trukmė. Kinų dietologai pateikia savą kovos su nutukimo epidemija metodą. Štai tokie yra jų pagrindiniai akcentai, paremti kinų virtuvės ir gyvenimo būdo paslaptimis.

Trumpas interviu su virtuvės šefu Ronaldu Nagrockiu
Trumpas interviu su virtuvės šefu Ronaldu Nagrockiu

Keliaudamas po Italijos regionus ir Siciliją labai nustebau, nes italai negamina jokiu įmantrių patiekalų, o labai paprastą, bet skanų maistą. Aš nekalbu apie Italijos didmiesčius, kur yra tikrai super gerų restoranų. Bet mano misija buvo aplankyti tas vietas, kur mažiausiai turistų ir kur maistas gaminamas pagal senovės papročius. Pagrindinė taisyklė: valgyti daug ir riebiai :) Ypač šiaurės Italijoj nereti pietūs susideda iš polentos su žvėri...

Interviu su Lietuvoje gyvenančiu prancūziškos virtuvės šefu Marcu
Interviu su Lietuvoje gyvenančiu prancūziškos virtuvės šefu Marcu

Pabuvus kurse su Marcu, susidarė įspūdis, kad prancūzai į virtuvę ir gaminimą žiūri labai rimtai – visi produktai tiksliai pasverti, kiekiai atmatuoti, viskas vyksta tiksliai pagal eilę, improvizacijoms vietos nėra, tačiau viskas vyksta taip natūraliai ir nepastebimai lyg tai būtų įgimtas visų prancūzų bruožas. Smagu, jog vesdamas kursą Marcas neakcentuoja tam tikro recepto, o kalba apie gaminimo principus, kurie pritaikomi bet kokiame recepte...

 Daugiau straipsnių
Ar žinote, kad...

Plastmasiniuose induose ilgai laikomi pieno, varškės, grietinės produktai įgaus nemalonų kvapą ir skonį.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
KUKURŪZŲ KOŠĖ SU BANANAIS Žemaičių blynai su faršu Blyneliai su cukinija Cukinija žiemai "Donecko" Slyvų pyragas Kugelis su cukinija
Reklama
Prisijunk prie mūsų!