Straipsniai
Greita paieška
Receptai
Draugai

Interviu su Lietuvoje gyvenančiu prancūziškos virtuvės šefu Marcu

2012-08-31 09:18:35
Spausdinti Komentarai     Teksto dydis
Interviu su Lietuvoje gyvenančiu prancūziškos virtuvės šefu Marcu

Marcas yra iš Prancūzijos, Bretanės, kur dirbo prancūziškame restorane. Atvykęs į Lietuvą jis taip pat sidarbbino virtuvėje. Jo gaminamų patiekalų galite paskanauti „Stiklių“ restorane, o pasisemti patirties ir kartu pasigaminti  vakarienę – kulinarijos lofte „Čiop Čiop“, kur beveik kas mėnesį rengiami Prancūzijos virtuvės kursai.
Kol Marcas kruopščiai ruošėsi kursui, mes jo paklausėme keleto klausimų
.
 
– Ką moka gaminti kiekvienas prancūzas?
– Omletą, vidutiniškai apkeptą su mėsa ar daržovėmis.
 
– Kokie pagrindiniai prancūziškos virtuvės principai?
– Kaip ir Italijoje, paprasta pagaminti skanius patiekalus iš kokybiškų ir šviežių ingredientų. Pusė darbo jau padaryta produktų gamintojų.
 
– Kokie panašumai tarp lietuviškos ir prancūziškos virtuvės? Ar galėtum jas palyginti?
– Kaip ir Lietuva, Prancūzija turi daug tradicinių, regioninių receptų.
 
– Kokių produktų pasigendi gamindamas Lietuvoje?
– Labiau nei kažkokių produktų čia pasigendu įpročių kasdien apsipirkinėti turgeliuose, specializuotose parduotuvėlėse. Mėsos, duonos, konditerijos ir kitokios parduotuvėlės labai paplitusios Prancūzijoje. Jose – nuostabus gaminių ar produktų pasirinkimas ir tikrai nebrangu. Tuo labai džiaugiuosi grįžęs į savo šalį.
 
Pabuvus kurse su Marcu, susidarė įspūdis, kad prancūzai į virtuvę ir gaminimą žiūri labai rimtai – visi produktai tiksliai pasverti, kiekiai atmatuoti, viskas vyksta tiksliai pagal eilę, improvizacijoms vietos nėra. Tačiau viskas vyksta taip natūraliai ir nepastebimai lyg tai būtų įgimtas visų prancūzų bruožas. Smagu, jog vesdamas kursą Marcas neakcentuoja tam tikro recepto, o kalba apie gaminimo principus, kurie pritaikomi bet kokiame recepte, bet kokioje virtuvėje, o kartu su juo pasigamintos vakarienės skonis privertė aikčioti visus kurso dalyvius.


Artimiausias kursas su Marcu d‘Erceville vyks rugsėjo 10 dieną.
 

Komentarai0

Panašūs straipsniai

Indiškos virtuvės restoranas Lietuvoje
Indiškos virtuvės restoranas Lietuvoje

Iki atidarydamas Moksha dirbo pramonės srityje, kuri atvedė jį Estija. Ten sutiko lietuvaitę Laurą, su kuria po vedybų atvyko gyventi į Lietuvą ir šiemet ryžosi įgyvendinti svajonę pavadinimu - Moksha. Iki atidarydamas savo restoraną Binish yra dirbęs ne tik indų virtuvėje, bet ir italų, afrikiečių bei kiniečių.

Trumpas interviu su virtuvės šefu Ronaldu Nagrockiu
Trumpas interviu su virtuvės šefu Ronaldu Nagrockiu

Keliaudamas po Italijos regionus ir Siciliją labai nustebau, nes italai negamina jokiu įmantrių patiekalų, o labai paprastą, bet skanų maistą. Aš nekalbu apie Italijos didmiesčius, kur yra tikrai super gerų restoranų. Bet mano misija buvo aplankyti tas vietas, kur mažiausiai turistų ir kur maistas gaminamas pagal senovės papročius. Pagrindinė taisyklė: valgyti daug ir riebiai :) Ypač šiaurės Italijoj nereti pietūs susideda iš polentos su žvėri...

Italų virtuvė
Italų virtuvė

Italija – tai picos, spagečių, alyvuogių aliejaus, espreso (it. espresso) kavos bei kapučino šalis. Itališka virtuvė įvairi ir skirtinga visoje Italijoje. Tai ne tik tradiciniai makaronai bet ir gausybė daržovių, vaisių, žuvies, sūrio patiekalų.

 Daugiau straipsnių
Ar žinote, kad...

Sorų košė nebus karti ir pilkos spalvos, jei prieš verdant kruopas gerai nuplausite.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Keksiukai su spanguolėmis Bulvės su grybais kaimiškai Kepti šonkauliukai medaus-garstyčių marinate Trešnių trauktinė Nekeptas maskarponės sūrio tortas Ananasas grilyje
Reklama
Prisijunk prie mūsų!