Straipsniai
Greita paieška
Receptai
Draugai

Interviu su virtuvės šefu A. Tadžibajevu

2012-12-27 10:16:53
Spausdinti Komentarai     Teksto dydis
Interviu su virtuvės šefu A. Tadžibajevu

Čiop Čiop kulinarijos lofte Uzbekistano virtuvės kursus vedantis restorano „Uzbekistanas“ virtuvės šefas uzbekas Achrolas Tadžibajevas patirtį virtuvėje kaupia jau 35 metus. Tokiuose legendiniuose restoranuose kaip Taškento „Bahor“ ar  Maskvos „Baltoji dykumos saulė“ dirbęs Achrolas šiuo vadovauja keturiems sėkmingai veikiantiems uzbekų patiekalų restoranams – „Uzbekistana“ ir „Navat Club“ Rygoje, „Uzbekistan“ Jūrmaloje, bei „Uzbekistanas“ Vilniuje, ruošiasi restorano atidarymui Taline.

Kalbiname šefą, Čiop Čiop kulinarijos kursų dalyvius mokantį uzbekiškos virtuvės gaminimo principų bei atskleidžiantį keletą ypatingų virtuvės paslapčių.


1. Esate sukaupęs 35 metų darbo restoranuose patirtį. Ką ji suteikia?

Patirtis leidžia daugelį dalykų atlikti per trumpesnį laiką. Pavyzdžiui, kad mano atidarytas restoranas pasiektų mane tenkinantį lygį, dabar pakanka 15-25 dienų, o suprasti, ar žmogus tinka darbui mano restorane, užtenka savaitės. Taip pat puikiai išmanau ir labai daug dėmesio skiriu produktams, profesionaliam aptarnavimui, geriausių šefų atrankai.

2. Daug dirbate Lietuvoje. Kaip vertinate lietuvius?

Man labai patinka jūsų atvirumas ir bendravimas – tuo esame panašūs.

3. Koks yra esminis skirtumas tarp Uzbekistano ir kitų regiono šalių virtuvių?

Tai daug diskusijų keliantis klausimas, į kurį kaimyninių šalių atstovams atsakau taip – parodykite man nors vieną savo nacionalinės virtuvės restoraną Europoje. Tuo tarpu Uzbekistano virtuvės restoranų vien Lietuvoje yra du.

4. Kokių ypatingų kulinarinių tradicijų turite Uzbekistane?

Kasmet minima smagi pavasario šventė, kurios metu gaminamas ir nemokamai dalinamas tradicinis uzbekiškas plovas.

5. Kaip uzbekiška virtuvė skiriasi įvairiose šalyse?

Kiekvienoje šalyje nacionalinis uzbekų maistas pritaikomas pagal tai, prie kokių skonių yra pripratę vietiniai žmonės ir produktų, kuriuos galima įsigyti. Lietuvoje uzbekiški patiekalai yra žymiai mažiau riebūs, taip pat ne tokie aštrūs, kaip Uzbekistane.

Užsiregistruoti į Uzbekistano ar kitos šalies virtuvės kursus galite Čiop Čiop interneto svetainėje: http://www.ciopciop.lt/.
Taip pat sekite mūsų naujienas Čiop Čiop Facebook puslapyje: http://www.facebook.com/pages/%C4%8Ciop-%C4%8Ciop/173680336006482

Komentarai0

Panašūs straipsniai

„Nemateko skaniausių kepsnių konkurso“ nugalėtojai
„Nemateko skaniausių kepsnių konkurso“ nugalėtojai

Skelbiame visą „Nemateko skaniausių kepsnių konkurso nugalėtojų sąrašą“!

Su kuo valgyti alyvuoges  ir viskas apie alyvuogių naudą
Su kuo valgyti alyvuoges ir viskas apie alyvuogių naudą

Alyvuogės yra puikus ir labai universalus produktas. Be šių vaisių sunku įsivaizduoti gardžiausius užkandžius, salotas ar gėrimus. Alyvuogės yra ne tik puikus gurmaniškas produktas, tačiau jos yra labai naudingos mūsų sveikatai.

Šventinis Kalėdų stalas atkeliauja į Jūsų namus
Šventinis Kalėdų stalas atkeliauja į Jūsų namus

Kalėdos jau ne už kalnų!
Tai nuostabiausias metas, kada daugiau dėmesio ir laiko skiriame namams, savo artimiesiems bei stengemės juos nudžiuginti ypatingomis dovanomis.
Tai santarvės, sielos ramybės ir ,be abejo, dovanų metas.

 Daugiau straipsnių
Ar žinote, kad...

Zomšą galima skalbti, bet pagal etiketės parodymus, tik rankomis, paskui apipurkšti specialia priemone, kad neatsirastų dėmių nuo vandens. Po skalbimo būtina patrinti specialiu šepetėliu, kad pasišiauštų pūkeliai. Jei norite valyti ne zomšinę avalynę, tuomet su mažu šepetėliu nupurtykite birius nešvarumus, o tada trumpai palaikykite virš vandens garų. Zomšos paviršius atrodys lyg naujas. Taip pat išvalyti zomšą galite isigiję specialias putas.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Sūrio lazdelės Keptas kiaušinis duonoje "jaučio akis" Troškintos kiaulienos kepenėlės Kepta žuvis marinate Ispaniškos pomidorų salotos Želė tortas „Vasarėlė“
Reklama
Prisijunk prie mūsų!