Straipsniai
Greita paieška
Receptai
Draugai

Įsigijote sulčiaspaudę – o kas toliau?

2016-07-29 16:49:55
Spausdinti Komentarai     Teksto dydis
Įsigijote sulčiaspaudę – o kas toliau?

Vasara – puikus metas, kurio laukia visi šviežių vaisių, uogų ir daržovių mėgėjai. Tad, išvydus ant prekystalio iš toli šviečiančias uogas ar raudonskruosčius obuoliukus, noras pradėti maitintis sveikiau kyla natūraliai ir kai toks didelis skanumynų pasirinkimas aplink, tai atrodo visai įgyvendinamas tikslas. „Dažnai norėdami sveikiau maitintis žmonės pasirenka techniką, kuri tai padėtų padaryti, tarsi užtvirtintų pasiryžimą. Šiuo metu matoma tendencija, jog tokį vaidmenį atlieka sulčiaspaudės“, - teigia didžiausios elektroninės parduotuvės Lietuvoje Pigu.lt atstovai. Tačiau įsigyti sulčiaspaudę neužtenka. Ką dar reikia žinoti apie sultis, jų spaudimą ir gėrimą?

 

Skaniausios, sveikiausios ir vertingiausios sultys – tik tik išspaustos. Sultims ruošti rinkitės prinokusius, tačiau nepernokusius vaisius ir daržoves. Geriausia rinktis iš savo daržo ar pažįstamų, galbūt ekologiškų ūkių, kur kokybė yra tikrai gera, o vaisiai bei daržovės nepersisunkusios chemikalais. Bet kokiu atveju pirmas žingsnis – gerai viską nuplauti, pašalinti odeles ir sudėti viską į spaustuvę. Viską reikia atlikti tik prieš pat spaudžiant sultis ir greitai, jog vaisiai nepradėtų ruduoti.

 

Sultis reikia išgerti ne vėliau kaip per pusvalandį po išspaudimo. Kuo ilgiau jos laikomos, tuo daugiau vitaminų ir maistingųjų medžiagų jos praranda bei pakeičia skonį. Po maždaug dviejų valandų sultys būna praradusios apie 80 proc. naudingų savybių, tad spausti didelį kiekį ir jį laikyti tikrai neapsimoka. Visgi, jei sulčių pasidarėte per daug, geriausia jas laikyti šaldytuve.

 

Šį faktą reikėtų prisiminti ir užsakant šviežias sultis maitinimosi įstaigose. Jei sultys nėra spaudžiamos jums prie akių, greičiausiai jos bus išspaustos anksčiau, laikomos šaldytuve ir jau niekuo nesiskirs nuo apdorotų sulčių tetrapakuose. Jei tokios sultys būtų spaustos ryte dar galima būtų pateisinti pavadinimą „šviežios sultys“, tačiau būna ir tokių atvejų, kad kavinės „šviežias“ sultis spaudžia vos porą kartų per savaitę. Tad didesnė nauda įsigyti sulčiaspaudę ir spausti sultis patiems.

 

Sulčių kokybę lemia ir pačios sulčiaspaudės pasirinkimas, tad pirmiausia reikėtų neskubėti ir gerai apsvarstyti, kokia sulčiaspaudė jums reikalinga. Šiuo metu rinkoje esama įvairiausių rūšių sulčiaspaudžių, tad tikrai yra iš ko rinktis. Specialistai atkreipia dėmesį, jog sraigtinės arba lėtaeigės sulčiaspaudės sultis spaudžia švelniau nei kitos itin populiarios – centrifūginės. Centrifūginės išspaudžia tarkavimo būdu iki paskutinio lašo, tačiau sultyse lieka mažiau naudingų medžiagų, nes sulčiaspaudės mechanizmas greitai įkaista, o šiluma turi įtakos sulčių naudingųjų medžiagų mažėjimui. Tačiau jų privalumas greitis – užsimanei sulčių – sumetei viską į sulčiaspaudę ir jau po kelių sekundžių gali mėgautis stikline šviežių sulčių. Ne tokiems nekantiems labiau turėtų patikti lėtaeigės sraigtinės sulčiaspaudės, kurios puikiausiai atlieka savo darbą bei jų technologiją užtikrina didesnį kiekį naudingų medžiagų sultyse. Sveikuoliams tai pats geriausias pasirinkimas. 

Komentarai0

Panašūs straipsniai

Verbų sekmadienis
Verbų sekmadienis

Ne aš mušu, Verba muša.
Ne tau sopa, Verbai sopa.
Už nedėlios bus Velykos.

Šiuolaikinių šaldytuvų galimybės
Šiuolaikinių šaldytuvų galimybės

Šaldytuvai jau kuris laikas yra vienas svarbiausių buitinės technikos įrenginių virtuvėje, kadangi jo dėka galima patogiai išlaikyti šviežius produktus. Skirtingi jų dydžiai lengvai pritaikomi įvairiose patalpose, dailus dizainas leidžia šiuos prietaisus priderinti prie kambario interjero, tačiau ne mažiau džiugina ir jų funkcionalumas, kuris bėgant metams vis didėja. Kokias galimybes siūlo šiuolaikiniai šaldytuvai?

Kodėl kiekvienuose namuose turi būti po sulčiaspaudę?
Kodėl kiekvienuose namuose turi būti po sulčiaspaudę?

Valgyti daugiau vaisių ir daržovių, gerti sultis, ruošti žaliuosius kokteilius – tokie išsikeliami tikslai, nusprendus pradėti maitintis sveikiau. Tam reikia ne tik papildyti racioną žalumynais, tačiau ir įsigyti papildomos technikos. Anot didžiausios Lietuvoje elektroninės parduotuvės Pigu.lt smulkios buitinės technikos ekspertų, pirmasis taikinys pirkinkių sąraše dažniausiai būna sulčiaspaudės. Tai išties naudingas prietaisas, padedantis paį...

 Daugiau straipsnių
Ar žinote, kad...

Žiediniai kopūstai, porai ir ridikėliai, greitai praranda drėgmę ir ima vysti, tad šias daržoves reikėtų laikyti plastikiniuose maišeliuose, o idealiausia – uždarytuose plastikiniuose indeliuose.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Šviežių kopūstų sriuba Purūs keksiukai Žemaičių blynai su faršu Grybų padažas Šašlykas orkaitėje Vištienos širdelių guliašas
Reklama
Prisijunk prie mūsų!