Straipsniai
Greita paieška
Receptai
Draugai

Išvirkime skanią sriubą!

2010-12-29 13:54:07
Spausdinti Komentarai     Teksto dydis
Išvirkime skanią sriubą!

Dabar susiformavęs sriubos supratimas atsirado XVIII amžiuje. Iki tol buvo valgomos tirštos sriubos, tepamos ant duonos, vėliau, maždaug tuo metu, atsiradus šaukštui, pradėjo populiarėti ir kiek skystesnės sriubos. Kas gali būti maloniau šaltą žiemos vakarą už dubenėlį šiltos ir skanios sriubos? Tikriausiai nei viena iš mūsų neatsisakytų šio malonumo. O kad sriubą išvirtume kuo skanesnę, pasidalinsime su Jumis keletu patarimų.

Visus produktus sriubai rinkitės tik šviežius, rūpestingai juos paruoškite – nuplaukite, nuskuskite, nupjaustykite viską, kas yra netinkama maistui.

Ruošiant produktus svarbu ir jų supjaustymas, juk tai turi įtakos pačiam sriubos skoniui. Į vienos rūšies sriubą reikia dėti, pvz, nepjaustytą morką, į kitą – pjaustytą šiaudeliais, į trečią smulkintą kubeliais. Todėl labai atidžiai skaitykite receptą. Dažniausiai jame būna tiksliai nurodyta, kaip reikia supjaustyti produktus.

Jei daržovių sriubą verdate su kruopomis, daržoves geriau supjaustykite smulkiai, kad jos greičiau išvirtų. Jei sriubą verdate su žirniais ar pupelėmis, daržoves reikėtų pjaustyti kubeliais. Jei daržovės verdamos su pailgais makaronais, jas reikia pjaustyti pailgais gabaliukais.

Produktus į sriubą dėkite tam tikra tvarka, kad nei vienas iš jų nepervirtų ir sriuba nevirtų per ilgai, o būtų paruošta, kai bus minkšti visi į jos ingredientai. Pavyzdžiui, morkos verda ilgiau už bulves, pupelės – ilgiau už morkas.

Virdami sriubą mėsą dėkite į šaltą vandenį – tuomet sultinys bus daug stipresnis. Ruošdami antruosius patiekalus darykite atvirkščiai: mėsą dėkite į verdantį vandenį. Tada ji bus daug sultingesnė.

Užvirus vandeniui, atsiradusias putas nugraibykite, kad sultinys būtų labai skaidrus. Jeigu putų labai daug, geriau vandenį, kuriame verda pasirinkta mėsa, nupilkite ir užvirkite dar kartą.

Komentarai0

Panašūs straipsniai

Ką iškylaudami turėtume žinoti apie maisto produktus?
Ką iškylaudami turėtume žinoti apie maisto produktus?

Sušilus orams, vis dažniau skubame į gamtą, keliones. Kiekvieną kartą prisidedame pilnus krepšius maisto. Deja, kuo karštesnė diena, tuo greičiau genda maisto produktai.

Mitybos mitai. Visa tiesa dietos efektyvumą ir riebalų deginimą
Mitybos mitai. Visa tiesa dietos efektyvumą ir riebalų deginimą

Vilniaus pedagoginio universiteto Technologinio ugdymo katedros profesorė, habilituota mokslų daktarė Manefa Miškinienė padeda sugriauti mitus, susijusius su sveika mityba.

Naminių makaronų ruošimo principai
Naminių makaronų ruošimo principai

Naminių makaronų gamybai naudokite tik ypač kietus kvietinius miltus, paprastai tokie miltai žymimi - 00 kodu. Skaniausi makaronai pagaminti iš ekologiškų, laisvėje lakstančių vištų kiaušinių.

 Daugiau straipsnių
Ar žinote, kad...

Prieš kepdami ar virdami vištieną, ištrinkite ją citrinos sultimis – mėsa bus balta ir sultinga.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Keptas kiaušinis duonoje "jaučio akis" Kepta žuvis marinate Kugelis su cukinija Troškintos kiaulienos kepenėlės Želė tortas „Vasarėlė“ Virtos “gėlytės”
Reklama
Prisijunk prie mūsų!