Straipsniai
Greita paieška
Receptai
Draugai

Japonų šitake grybai

2011-02-10 17:21:33
Spausdinti Komentarai     Teksto dydis
Japonų šitake grybai

Šitake grybą Japonijoje maistui ir ligoms gydyti vartoja daugiau nei 2000 metų. Senovės Japonijoje jis buvo toks brangus, kad juo mėgautis galėjo tik valdovai ir jiems artimiausi žmonės. Ant medžių kamienų augantį grybą dar vadina miegančiojo Budos grybu. Iš Japonijos Šitake paplito į Kiniją ir Korėją, Tolimuosius Rytus ir iš ten po visą pasaulį. Gurmanams tai išskirtinis delikatesas.

Bet gydomąsias savybes turi tik ant kaštonų augantys Šitake grybai. Jie Japonijoje auginami pagal labai sudėtingą ir seną technologiją. Tuo tarpu restoranuose dažniausiai galima paskanauti ant alksnių ir bukų auginamų delikatesinių Šitake grybų.

Šitake grybuose yra rasta ir naujų polisacharidų, kurie labai kryptingai veikia vėžinius darinius, sumažina spindulinės ir chemoterapijos šalutinį poveikį. O grybuose esantys fitoncidai nesunkiai prasiskverbia į bet kokius virusus ir juos sunaikina. Šie fitoncidai gali kovoti beveik su visų rūšių virusais - hepatito, herpeso, peršalimo ir kitais.

Grybas savo skoniu panašus į riešutus bei česnaką. Japonai šiuos grybus dažniausiai valgo žalius, o kitose šalyse juos džiovina, kepa riebaluose, tešloje ir net ant grotelių, deda juos į įvairius troškinius, sriubas, salotas ar paprasčiausiai ant duonos vietoje dešros. Šitake grybai tinka ir prie mėsos, ir prie žuvies patiekalų, su makaronais arba ryžiais.

Komentarai0

Panašūs straipsniai

„La Tomatina“ - maisto fiesta Ispanijoje
„La Tomatina“ - maisto fiesta Ispanijoje

„La Tomatina“ - tai pomidorų „mūšio“ šventė vykstanti kiekvienų metų paskutinį rugpjūčio ketvirtadienį Bunolio miestelyje.

Vokietijos vynų regionai bei vynai
Vokietijos vynų regionai bei vynai

Dauguma Vokietijos vynuogynų yra prie pačios šiauriausios „vyno klimato juostos“ ribos. Būtent ten šalčiui neatsparios vynuogės gali augti tik apsaugotose saulėtose plantacijose. Vynuogynai Vokietijoje auginami labai seniai - nuo Karolio Didžiojo laikų. Vynuogės į šį kraštą pradėtos vežti Šiaurės romėnams užkariavus Galiją. Vynuogynai pradėti sodinti prie Reino, Mozelio upių, nes svarbiausia buvo vynuogių išplukdymas laivais.

TOP 10 mielų keksiukų
TOP 10 mielų keksiukų

Keksiukus papuošti galime kuo įvairiausiai, tačiau šie kulinarai tikrai nestokojo fantazijos! Be abejonės, į idėjos įgyvendinimą įdėta daug darbo, tačiau atrodo tikrai įspūdingai!

 Daugiau straipsnių
Ar žinote, kad...

Bulvės greičiau išvirs, jei į puodą įdėsite šaukštą sviesto arba aliejaus.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Virti briuselio kopūstai su sviestu Purūs keksiukai Naminė pica Makaronai su pomidorais ir sūriu Marinuota strimele Orkaitėje troškinti balandėliai
Reklama
Prisijunk prie mūsų!