Straipsniai
Greita paieška
Receptai
Draugai

Kaip išsirinkti pjaustymo lentelę?

2014-02-06 12:37:22
Spausdinti Komentarai     Teksto dydis
Kaip išsirinkti pjaustymo lentelę?

Puikios šeimininkės virtuvėje turėtų būti 4 pjaustymo lentelės: viena - žuviai, antra - žaliai mėsai, trečia - duonai ir ketvirta - likusių produktų pjaustymui.

Žaliai mėsai pjaustyti labiausiai tinka plastikinės lentelės, o termiškai apdorotus produktus geriau pjaustyti ant medinės.

Nors dabar pjaustymo lentelės gaminamos įvairių formų, patyrę virėjai teigia, kad tinkamiausia darbui yra klasikinės formos keturkampė lentelė.

Medinė

Nors medis laikomas viena higieniškiausių medžiagų, viskas priklauso nuo jo rūšies. Pigios, bet, neilgalaikės yra lentelės, pagamintos iš minkštų medžių -beržo ar pušies. Norėdami įsigyti medinę pjaustymo lentelę geriau rinkitės tą, kuri pagaminta iš ąžuolo, bambuko arba buko. Jos yra brangesnės, bet geriau sugeria kvapus ir drėgmę, neatšipina peilio. Pirkdami medinę lentelę atkreipkite dėmesį į tai, ar ji pagaminta iš vientiso medžio ar yra klijuota. Nors ir keista, antrasis variantas yra tinkamesnis.  Klijuota lentelė mažiau deformuosis, todėl tarnaus ilgiau.

Plastikinė

Iš plastiko pagamintas pjaustymo lenteles dažniausiai naudoja restorano virtuvių šefai. Jos yra lengvos, tvirtos ir tarnauja ilgiau nei medinės. Be to, joms neturi įtakos vanduo. Tokias lenteles galima plauti indų plovimo mašinoje.

Visos ankščiau paminėtos savybės yra būdingos tik geros kokybės plastikinėms lentelėms. Tokios paviršius yra šiurkštus, jis neatšipina peilių, nuo jo nenuslysta pjaustomi produktai ir jos turi griovelius skysčiams nubėgti. Pigios ir nekokybiškos plastikinės lentelės labai greitai susipjausto. Įpjovimuose gali likti maisto likučių.

Stiklas

Jeigu jūsų neerzina garsas, kai metalas brūžina stiklą, iš jo pagaminta pjaustymo lentelė skirta kaip tik jums. Stiklas laikomas pačia higieniškiausia medžiaga. Bet tokia lentelė turi ir daug trūkumų - peiliai greičiau atšimpa, o produktai nuslysta nuo stiklinio paviršiaus.

Tiems, kurie nepaisydami trūkumų, vis gi nutars įsigyti būtent tokią pjaustymo lentelę, patariama rinktis tokią, kuri atspari karščiui ir turi gumines kojytes. Tuomet ją galėsite naudoti ne tik produktams pjaustyti, bet ir karštiems puodams pastatyti.

Komentarai0

Panašūs straipsniai

Mažos gudrybės
Mažos gudrybės

Žiedinių kopūstų spalvą išsaugosime, jei juos virdami į vandenį įbersime šaukštelį cukraus.

Jeigu norite, kad burokėliuose liktų kuo daugiau vitaminų, juos virkite pasūdytame vandenyje.

Patartina į bulvių košę pilti tik karštą pieną, nes nuo šalto ji pasidaro tamsi.

Kulinarijos ir restoranų terminai
Kulinarijos ir restoranų terminai

Tikriausiai ne kartą kilo noras apsilankyti įdomiame restorane ypatinga proga, bet greitai nuvojote mintį šalin ir patraukėte į piceriją. Jei nežinote meniu terminologijos, nesijauskite nepatogiai. Skubame Jums į pagalbą! Pateikiame kulinarijos ir restoranų terminų žodyną.

Kaip pjaustyti svogūną
Kaip pjaustyti svogūną

Visos namų šeimininkės žino: jei reikia pjaustyti svogūną, akių makiažas bus sugadintas. Mat ašarų upeliai netrukus jį nuplaus. Šių ašarų priežastis – svogūne esanti lakioji medžiaga, taip pat vadinama lakrimatoru (lot. lacrima – ašara), kuri dirgina akių gleivinę. Tačiau yra tam tikrų gudrybių, kurios leidžia išvengti svogūninio ašarojimo. Siūlome Jums – 10 būdų, leidžiančių sumažinti lakrimatoro aktyvumą ir, žinoma, išdžiovinti ašarų upelius...

 Daugiau straipsnių
Ar žinote, kad...

Sultinys bus skanesnis, jei į verdantį sultinį įdėsite gabaliuką sūrio.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Nekeptas maskarponės sūrio tortas Krevetės grietinėlės padaže Brendžio kokteilis Ananasas grilyje Vermutas su toniku Keksiukai su spanguolėmis
Reklama
Prisijunk prie mūsų!