Straipsniai
Greita paieška
Receptai
Draugai

Kaip išsirinkti pjaustymo lentelę?

2014-02-06 12:37:22
Spausdinti Komentarai     Teksto dydis
Kaip išsirinkti pjaustymo lentelę?

Puikios šeimininkės virtuvėje turėtų būti 4 pjaustymo lentelės: viena - žuviai, antra - žaliai mėsai, trečia - duonai ir ketvirta - likusių produktų pjaustymui.

Žaliai mėsai pjaustyti labiausiai tinka plastikinės lentelės, o termiškai apdorotus produktus geriau pjaustyti ant medinės.

Nors dabar pjaustymo lentelės gaminamos įvairių formų, patyrę virėjai teigia, kad tinkamiausia darbui yra klasikinės formos keturkampė lentelė.

Medinė

Nors medis laikomas viena higieniškiausių medžiagų, viskas priklauso nuo jo rūšies. Pigios, bet, neilgalaikės yra lentelės, pagamintos iš minkštų medžių -beržo ar pušies. Norėdami įsigyti medinę pjaustymo lentelę geriau rinkitės tą, kuri pagaminta iš ąžuolo, bambuko arba buko. Jos yra brangesnės, bet geriau sugeria kvapus ir drėgmę, neatšipina peilio. Pirkdami medinę lentelę atkreipkite dėmesį į tai, ar ji pagaminta iš vientiso medžio ar yra klijuota. Nors ir keista, antrasis variantas yra tinkamesnis.  Klijuota lentelė mažiau deformuosis, todėl tarnaus ilgiau.

Plastikinė

Iš plastiko pagamintas pjaustymo lenteles dažniausiai naudoja restorano virtuvių šefai. Jos yra lengvos, tvirtos ir tarnauja ilgiau nei medinės. Be to, joms neturi įtakos vanduo. Tokias lenteles galima plauti indų plovimo mašinoje.

Visos ankščiau paminėtos savybės yra būdingos tik geros kokybės plastikinėms lentelėms. Tokios paviršius yra šiurkštus, jis neatšipina peilių, nuo jo nenuslysta pjaustomi produktai ir jos turi griovelius skysčiams nubėgti. Pigios ir nekokybiškos plastikinės lentelės labai greitai susipjausto. Įpjovimuose gali likti maisto likučių.

Stiklas

Jeigu jūsų neerzina garsas, kai metalas brūžina stiklą, iš jo pagaminta pjaustymo lentelė skirta kaip tik jums. Stiklas laikomas pačia higieniškiausia medžiaga. Bet tokia lentelė turi ir daug trūkumų - peiliai greičiau atšimpa, o produktai nuslysta nuo stiklinio paviršiaus.

Tiems, kurie nepaisydami trūkumų, vis gi nutars įsigyti būtent tokią pjaustymo lentelę, patariama rinktis tokią, kuri atspari karščiui ir turi gumines kojytes. Tuomet ją galėsite naudoti ne tik produktams pjaustyti, bet ir karštiems puodams pastatyti.

Komentarai0

Panašūs straipsniai

Naminių makaronų ruošimo principai
Naminių makaronų ruošimo principai

Naminių makaronų gamybai naudokite tik ypač kietus kvietinius miltus, paprastai tokie miltai žymimi - 00 kodu. Skaniausi makaronai pagaminti iš ekologiškų, laisvėje lakstančių vištų kiaušinių.

Ar žinote kaip virti raudonąsias pupeles?
Ar žinote kaip virti raudonąsias pupeles?

Gamtoje galima rasti daugiau nei 200 pupelių rūšių. Yra baltosios ir raudonosios, juodosios ir purpurinės, o taip pat egzistuoja ir dekoratyvinės pupelės. Populiariausia ir labiausiai paplitusi rūšis yra raudonosios rūšies pupelės, vadinamosios Kidni. Pupeles daug kas mėgsta, juk jos ne tik skanios, bet ir naudingos mūsų sveikatai ir organizmui.

Mitybos mitai. Visa tiesa dietos efektyvumą ir riebalų deginimą
Mitybos mitai. Visa tiesa dietos efektyvumą ir riebalų deginimą

Vilniaus pedagoginio universiteto Technologinio ugdymo katedros profesorė, habilituota mokslų daktarė Manefa Miškinienė padeda sugriauti mitus, susijusius su sveika mityba.

 Daugiau straipsnių
Ar žinote, kad...

Jei kmynus prieš naudodami užmerksite šiltame vandenyje, jų aromatas bus stipresnis.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Žemaičių blynai su faršu Pekino kopūstų salotos Virtų bulvių cepelinai su mėsa Burokėlių salotos Grybų padažas Taco
Reklama
Prisijunk prie mūsų!